Concursuri/Cursuri



Concursuri şcolare la Religie


Concursuri şcolare transdisciplinare




EPISCOPIA SLOBOZIEI ŞI CĂLĂRAŞILOR

CENTRUL CULTURAL UNESCO IONEL PERLEA

MUZEUL NAȚIONAL AL AGRICULTURII

 

Concurs interjudeţean cu tematică religioasă

de creație plastică 

Ediţia a XI-a 

 2022 

TEMA CONCURSULUI: 

2022 - Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului şi Anul comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț în Patriarhia Română 


Organizat cu binecuvântarea Preasfinţitului VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei și Călăraşilor

PARTENERI:

-         Episcopia Sloboziei și Călărașilor;

-         Centrul Cultural UNESCOIonel Perlea–Slobozia;

-         Muzeul Național al Agriculturii – Slobozia;

-         Uniunea Artiştilor Plastici – Slobozia;

-         Protopopiatele din Eparhie;

-         Inspectoratele şcolare judeţene, reprezentate de inspectorii de religie;

-         Asociaţia Socio-Culturală Matei Basarab- Slobozia;

-  Furnizori de servicii sociale acreditate din judeţele Ialomiţa şi Călăraşi (furnizori publici şi privaţi). 

COORDONATORI:

-          PC consilier cultural, Pr. Manuel Rusu;

-          Dl. Gheorghe Petre, președinte al UAP Ialomița;

-          Dna. director Clementina Tudor;

-          Dl. insp. cultural, Diaconescu Iancu Adin. 

ARGUMENT:

Anul 2022 a fost consacrat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca fiindAnul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului şiAnul comemorativ al Sfinților isihaști Simenon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț.

Concursul se încadrează în tradiția edițiilor precedente, oferind participanților posibilitatea de a evidenția, prin lucrările lor, prin creativitate și originalitate, diferite modalități de manifestare a rugăciunii publice sau particulare, precum și aspecte legate de personalitățile celor trei sfinți isihaști amintiți anterior. 

SCOPUL CONCURSULUI:

Scopul concursului este acela de a cultiva dragostea față de țară și de Biserică, și de a-i educa pe copii în sensul respectării valorilor tradiționale și a afirmării propriei identități religioase, culturale și naționale. 

OBIECTIVE:

-        Exprimarea, prin intermediul creației plastice, a sentimentului religios prezent în sufletele copiilor;

-     Identificarea, stimularea și valorificarea potențialului creativ al elevilor prin realizarea unor lucrări plastice cu temă religioasă;

-          Dezvoltarea imaginației și a încrederii în talentul lor;

-          Înțelegerea libertății și asumarea ei din perspectivă creștină;

-          Consolidarea unității de neam și credință;

-          Asigurarea unei bune colaborări Biserică - Școală – Familie;

-          Cunoaştereaşi mărturisirea credinţei creştine. 

GRUP ŢINTĂ:

-          elevi din învățământul primar, gimnazial și liceal din Episcopia Sloboziei și Călărașilor;

-          grupurile catehetice parohiale;

-          copii/elevi, beneficiari ai serviciilor sociale oferitede către furnizori de servicii sociale acreditate din judeţeleIalomiţaşiCălăraşi;

-          cadre didactice de religieşi profesorii de educaţie plastică ai şcolilor respective.

 PERIOADA DERULĂRII CONCURSULUI:

5 septembrie –14:00 decembrie2022, ora 12:00. 

SECȚIUNI[1]:

I . Învățământ religios – ciclul primar

● compoziție plastică(desen/pictură, tehnică la alegere) cu tematică religioasă;

●colaj(hârtie colorată, textile,fire, materiale din natură) cu tematică religioasă;

● icoane pe sticlă, lemn sau alte materiale.

II. Învățământ religios – ciclul gimnazial

compoziție plastică( desen/pictură,tehnică la alegere)cu tematică religioasă;

● colaj(hârtie colorată, textile,fire, materiale din natură) cu tematică religioasă;

● icoane pe sticlă, lemn sau alte materiale.

III. Învățământ religios – ciclul licealşi învățământul teologic preuniversitar

compoziție plastică (desen/pictură, tehnică la alegere) cu tematică religioasă;

● icoane pe sticlă, lemn sau alte materiale. 


REGULAMENT DE ÎNSCRIERE ŞI PARTICIPARE

1.    Formularul de înscriere - (Anexa1) va fi completat de către fiecare cadru didactic de religie/preot/profesor de educaţie plastică/educator/specialist în asistenţa socială(cu rugămintea de a respecta termenul limită, redat mai jos).

2.    Lucrările elevilor pot prezenta aspecte legate în mod direct sau indirect de tematicaAnului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului şi Anului comemorativ al Sfinților isihaști Simenon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț  în Patriarhia Română.Ele trebuie să fie pe foi A4 sau A3 (cu excepția icoanelor, unde vor fi folosite materiale precum sticlă, lemn etc.), utilizând materiale și tehnici de lucru la alegere.(Este obligatoriu ca toate lucrările să fie înrămate şi/sau cu sistem de prindere! La notarea finală a fiecărei lucrări se va ţine seama şi de felul în care lucrarea este prezentată, inclusiv calitatea ramei, care trebuie să se încadreze în cromatica şi specificul lucrării)

3.    Lucrările se vor eticheta pe verso în colțul din dreapta jos, după modelul anexat:

      Titlul lucrării:

     Numele și prenumele elevului:

     Clasa (Grupul de cateheză):

     Școala/Serviciul social:

     Cadrul didactic/specialistul/preotul îndrumător:

     Localitatea (Parohia):

     Protopopiatul: 

4.    Lucrările vor fi trimise odată cu fișele de înscriere, la sediul protopopiatului de care aparține fiecare parohie,școalăsau serviciu social (parte integrantă a unei parohii) sau direct la Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea din municipiul Slobozia.

5.    Un cadru didactic/specialistul/preot poate participa, prin elevii săi, cu câte lucrări consideră.

6.    Vor fi luate în considerare doar lucrările realizate de elevi. Se va urmări în mod deosebit: respectarea și încadrarea lucrării în tema propusă, originalitatea și imaginația elevilor, gradul de acoperire a foii, acuratețea lucrării.

7.    Cu excepţia lucrărilor premiate,lucrările se restituie elevilor participanți, în termen de 30 de zile de la expunerea lor, din data de 14decembrie 2022.În cazul în care lucrările nu vor fi ridicate în termenul menţionat mai sus, acestea vor fi donate aşezămintelor sociale din cuprinsul judeţelorIalomiţaşiCălăraşi.

8.    Se vor acorda diplome pentru premiile I, II, III și mențiuni pentru fiecare secțiune și categorie de vârstă. Se vor acorda diplome de participare (de către protopopiate) tuturor elevilor participanți și profesorilor de arte şi religie/ preoților îndrumători/ specialiştilor îndrumători, care vor fi selectaţi pentru faza pe Episcopie (la cerere).

9.    Se va organiza o expoziție în incinta Sălii Europa a Consiliului Județean Ialomița din Slobozia, jud. Ialomița, cu toate lucrările selectate pentru faza pe Episcopie.

  10. Informații suplimentare puteți solicita la adresa de e-mail: manuel.rusu@yahoo.comsau la telefon 0726.135258 – Pr. Consilier cultural, Manuel RUSU.

  11. Muzeul Național al Agriculturii va edita un număr de 100 exemplare ale Albumului care va conține imaginile lucrărilor premiate.  

Nu se admit contestații.

Nu se percepe taxă de participare, costurile fiind suportate de ESC, Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea din judeţulIalomiţaşi ASCMB - Slobozia, precum şialţi parteneri.

 

PROGRAM DE DESFĂȘURARE ȘI MONITORIZARE

 

Monitorizarea se va realiza continuu de către iniţiatoriişi coordonatorii proiectului.

♦ Proiectul se va desfăşura în perioada 5septembrie –14decembrie2022, cuprinzând următoarele etape:

I. Etapa de proiectareşi mediatizare (5septembrie2022– 15septembrie 2022)

II. Etapa de înscriere şi de desfăşurare a Concursului de creație artistică– în perioada16septembrie -până la data de11noiembrie2022.

- înscrierea participanţilor pe baza fişei de înscriere;

- realizarea lucrărilor;

- trimiterea lucrărilor către protopopiate;

De la protopopiate, toate lucrările vor fi trimise la sediul Centrului Cultural UNESCO Ionel Perlea (B-dul Matei Basarab, nr. 26, Slobozia, JudeţulIalomiţa), până la data de 18 noiembrie 2022 - numele fiecărui participant fiind trimis Sectorului Cultural, prin intermediul unor liste întocmite de fiecare protopopiat în parte, în ordine alfabetică şi cu diacritice, pe cicluri de învăţământ, pe adresamanuel.rusu@yahoo.com -şi predate prin proces verbal de predare - primire.

- deschiderea expoziției la Sala Europa a Consiliului Județean Ialomița din Slobozia (în perioada 14 decembrie2022 - 14 ianuarie2023.

III. Etapa de evaluare - jurizarea la Protopopiate se va face la data de 16 noiembrie, iar la Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea, la data de 22 noiembrie, ora 12:00.

•Stabilirea membrilor juriului:

Fiecare comisie va avea trei membri, după cum urmează:

A.     Învățământ religios – ciclul primar: trei profesori de religie, cu experiență de predare în ciclul primar, unul (sau cel mult trei) profesor(i) de educaţie plasticăși pc. protopop al respectivului protopopiat.

B.     Învățământ religios – ciclul gimnazial: trei profesori de religie, cu experiență de predare în ciclul gimnazial, un (sau cel mult trei) profesor(i) de educaţie plasticăși pc. protopop al respectivului protopopiat.

C.     Învățământ religios din ciclul liceal și învățământul teologic preuniversitar: doi profesori de religie, cu experiență de predare în ciclul liceal, un preot, de preferință un absolvent de master, secția Liturgică, un (sau cel mult trei) profesor(i) de educaţie plasticăși pc. protopop al respectivului protopopiat.

D.    În cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Slobozia vor fi desemnați și pc. director, un profesor de Liturgică și protopopul Sloboziei.

 

Criteriile de evaluare pentru fiecare comisie vor fi stabilite de la început de către profesorii/preoții evaluatori, ținându-se cont de grupa de vârstă din care face parte fiecare concurent.

Criterii: - relevanța la cerință (încadrarea în tema propusă), cromatică, canonicitatea lucrării, respectarea erminiilor (pentru ciclul liceal), calitatea execuției.


 Componenţa juriului, la etapa eparhială:

- dl. director Gheorghe Petre, preşedinte al UAP Ialomiţa;

- dna. director Clementina Tudor;

- dna. insp. școlar Smeianu Marcela;

- PC preot consilier cultural Rusu Manuel;

- dl. insp. cultural Diaconescu Iancu-Adin;

- PC preot insp. Ion Marian;

- PC preot insp. Spiroiu Mișu.

 

IV. Etapa de premiere:

La data de 14 decembrie 2022, ora 1200, la Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea, când va avea loc şi vernisajul expoziţiei-concurs de icoane, premiile vor fi înmânate de către Preasfinţitul Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şiCălăraşilor.

Evenimentul premierii va fi mediatizat corespunzător.

Pentru fiecare secțiune se vor acorda premiul I, premiul II, premiul III și o mențiune. Valoarea premiilor în bani va fi stabilită de către membrii Comisiei la jurizare.

Vor fi acordate premii speciale (dacă e cazul) de către diferite instituții și parteneri comerciali.

De asemenea, începând din anul 2017, în cazul unei activităţi excepţionale, profesorii îndrumători, care se fac remarcați, primesc, alături de elevul premiat, o sumă de bani, ce va fi stabilită de către membrii Comisiei de jurizare.

Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea va contribui cu suma de 2000 lei, Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor cu suma de 1000 lei, cele 6 protopopiate cu suma de 500 lei fiecare, iar AsociaţiaSocio-Culturală Matei Basarab 600 lei.

 

Consilier Cultural,             Director Centrul Cultural Ionel Perlea,

Pr. Rusu Manuel                          Doamna director Clementina Tudor

 

Director Muzeul Național al Agriculturii,

 Domnul director Gheorghe Petre



[1]La rubrica Secţiuni, tehnica aleasă este la alegere. Nu vor fi excluse lucrările făcute din alte materiale decât cele sugerate de noi. Pentru a putea fi promovate în cadrul expoziţiei avem rugămintea ca lucrările să aibă ramă cu sistem de prindere.





Concurs interjudețean

Rugăciunea, hrana sufletului”

 

 FORMULAR DE APLICAŢIE

ANUL ȘCOLAR 2021-2022 

CONCURS INTERJUDEȚEAN

Rugăciunea, hrana sufletului”

 

A.              INFORMAŢII DESPRE APLICANT 

Numele instituţiei/unităţii de învăţământ aplicante:

Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Ioan Gură de Aur” Slobozia

Adresa completă

str. Al. Odobescu nr. 2, Slobozia, Ialomiţa

Nr. de telefon/fax

Tel.: 0243231796

Site şi adresă poştă electronică

E-mail: seminaru_teologic_slobozia@yahoo.com

Coordonatori

Pr. Cons. Rusu Manuel

Pr. Prof. Insp. Ion Marian

Pr. Prof. Insp. Mișu Spiroiu

Pr. Prof. Marin Sebastian

Echipa de proiect

 

Pr. Prof. Pătrașcu Constantin

Pr. Prof. Mititelu Laurențiu

Pr. Prof. Stanciu Cătălin

Pr. Prof. Vasile Alexandru Daniel

Protos. Prof. Maxim Budea

Prof. Diaconescu Adin

Numărul cadrelor didactice participante la proiect

40

 

B.               INFORMAŢII DESPRE PROIECT 

B.1. Titlul proiectului: „Rugăciunea, hrana sufletului”

B.2. Precizați tipul activității principale din cadrul proiectului: CONCURS INTERJUDEȚEAN

B.3. Domeniul în care se încadrează proiectul: Domeniul ştiinţific

B4: Ediţia: nr. I

B5. Locul și perioada de desfășurare a activității principale: Protopopiate, Parohii, Școli din județele Ialomița și Călărași

B6: Număr participanţi la concurs (estimativ): 250 (elevi și cadre didactice)

B7: Bugetul proiectului:

Buget total

 

Buget solicitat MEN

Contribuţie proprie/alte surse

3600 RON

 

-

3600  RON

B8: Proiectul este cu participare:   directă

 

C.     PREZENTAREA PROIECTULUI

      Concursul interjudețean Rugăciunea, hrana sufletului este organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor de către Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Ioan Gură de Aur” Slobozia în parteneriat cu Episcopia Sloboziei și Călărașilor și Inspectoratele Școlare din județele Ialomița și Călărași.

      Prezentul concurs se adresează elevilor din ciclul gimnazial din cele două județe, profesorilor de religie și preoților coordonatori ai grupurilor catehetice parohiale. 

D. ARGUMENT

         D.1. Argument justificare, context:

Pornind de la hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de a declara anul 2022 drept An omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și An comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț în Patriarhia Română, Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Ioan Gură de Aur” Slobozia inițiază o propunere de colaborare cu școlile din cele două județe ale Eparhiei pentru a-i ajuta pe elevi să descopere rolul, importanța și necesitatea rugăciunii ca factor de menținere a legăturii cu Dumnezeu și cu aproapele și ca mijloc de propășire în urcușul duhovnicesc.

         Temeiul dogmatic care stă la baza acestui proiect este faptul că omul este ființă personală, creată după chipul lui Dumnezeu cu menirea de a ajunge la asemănarea cu Creator său. Având prin creație vocația comuniunii, omul se definește ca ființă socială deschisă comunicării. Cea mai sublimă formă de menținere a legăturii cu Dumnezeu este rugăciunea, care, pornită din inima plină de iubire, îl conduce pe om la o tot mai strânsă comuniune cu semenii în spațiul eclesial.

În urma experimentării rugăciunii ca mijloc de închegare a comuniunii cu Dumnezeu și semenii se va descoperi inevitabila și necesara împletire în viața elevilor a studiului religiei cu experiența duhovnicească personală și comunitară.        

D.2. Scopul proiectului:

Concursul Rugăciunea, hrana sufletului își propune să cultive, în rândul elevilor din ciclul gimnazial din județele Ialomița și Călărași, frumusețea unui mod de viață construit pe relația de comuniune a omului cu Dumnezeu și cu aproapele prin rugăciune și să accentueze rolul și necesitatea rugăciunii în viața credincioșilor. 

D.3. Obiectivele specifice ale proiectului:

a) creșterea gradului de implicare a elevilor din clasele V-VIII în studierea disciplinei religie;

b) dezvoltarea interesului elevilor pentru aplicarea în viața de zi cu zi a cunoștințelor predate la ora de religie;

c) experimentarea rugăciunii în viața personală și comunitară;

d) promovarea valorilor și a invățăturii creștine în comunitățile religioase locale;

e) stimularea creativităţii şi a comunicării în contextul interdisciplinar;

f) popularizarea valorilor și valențelor  Seminarului Teologic ”Sfântul Ioan Gură de Aur” Slobozia în comunitatea locală, promovarea imaginii de școală cu valori morale creștine,  potențial educațional  deosebit și rezultate de excepție. 

D.4. Descrierea grupului ţintă căruia i se adresează proiectul:

Elevii din clasele V-VIII din județele Ialomita și Călărași care studiază disciplina Religie. 

D.5. Beneficiarii direcți și indirecți:

Beneficiarii direcți sunt elevii din clasele V-VIII, iar beneficiarii indirecți sunt părinții, cadrele didactice și comunitățile religioase din care fac parte. 

D.6. Durata proiectului: 21 februarie 2022 – 31 mai 2022. 

D.7. Descrierea activităţilor / Regulament:

Elevii din clasele V-VIII din județele Ialomița și Călărași vor fi îndemnați și îndrumați de profesorii de Religie / profesorii de română, în colaborare cu preoții parohi, să alcătuiască sub formă de poezie sau proză o rugăciune adresată Sfintei Treimi, Maicii Domnului sau sfinților sau un eseu religios în care să argumenteze importanța rugăciunii în viața creștinului.

Lucrarea va trebui să fie scrisă de mână și să nu depășească întinderea unei coli de tip A4.

Fiecare elev va participa la concurs cu o singură lucrare.

Profesorii îndrumători vor centraliza lucrările și vor decide care dintre ele se încadrează pentru a fi prezentate la etapa finală, care se va organiza în format fizic, la fiecare Protopopiat.

Etapele finale se vor organiza începând cu 14 martie 2022, la data, ora și locația stabilită de Protopop în consultare cu Inspectorul de Religie din județul respectiv și cu conducerea Seminarului Teologic ”Sfântul Ioan Gură de Aur” Slobozia, locația fiind sfânta biserică.

La faza finală, elevul va recita sau va citi propria creație în fața juriului format din Protopop sau reprezentant al acestuia, Inspectorul de Religie, reprezentantul Seminarului, un profesor de religie și un profesor de limba română.

La festivitatea de prezentare elevii participanți vor veni însoțiți de profesorii de religie și/sau preoții parohi și de elevii care sunt implicați în acțiunile cu caracter religios pentru a-și susține colegii.

În urma deliberării juriului se vor acorda: 1 premiu I, 1 premiu II, 1 premiu III, 3 mențiuni și diplome de participare elevilor participanți nepremiați.

Întâlnirea cu elevii participanți va avea următorul desfășurător: Slujba Tedeumului, prezentarea lucrărilor, deliberarea juriului și scrierea diplomelor, premierea și rugăciunea de final.

În timpul deliberării, reprezentantul Seminarului Teologic ”Sfântul Ioan Gură de Aur” Slobozia va prezenta elevilor prezenți oferta educațională a școlii teologice, iar grupul coral restrâns al Seminarului va intepreta câteva piese religioase, fiind un bun prilej pentru elevii participanți să cunoască mai amănunțit activitatea Seminarului Teologic Slobozia.   

D.8. Valoarea premiilor:

Premiul I – 200 lei, Premiul II – 150 lei, Premiul III – 100 lei, Mențiunea I – 50 lei, Mențiunea II – 50 lei, Mențiunea III – 50 lei.

Fondul de premiere se va asigura prin colaborarea dintre Protopopiate și Seminar pentru atragerea de donații sau sponsorizări. 

D.9. Rezultate calitative și cantitative aşteptate ca urmare a implementării proiectului:

- cultivarea deprinderilor de a învăța, efort și perseverența;

- creșterea interesului pentru disciplina Religie. 

Rezultate tangibile:

1.     Numărul de elevi participanți la concurs.

2.     Calitatea lucrărilor elevilor înscriși în concurs.

3.     Numărul de premii.

4.     Premierea pe Protopopiate.

5.     Fotografii și scurte filmări (interviuri). 

D.10. Modalităţi de monitorizare şi de evaluare ale proiectului.

Evaluarea proiectului se va realiza pe parcurs (chestionare, impresii) și printr-o fișă de monitorizare, o evaluare finală printr-un raport narativ.

Monitorizarea se va realiza printr-o fişă de observaţie a activităţilor, a gradului lor de realizare, încadrare în timp şi buget. 

D.11. Modalități de asigurare a continuității /sustenabilității proiectului.

1. Proiectul va continua și în anii școlari următori, necesitatea lui derivând din competențele recomandate elevilor.

2. Sustenabilitatea lui este  asigurată de  fundamentarea proiectului pe nevoi educative reale, de resursele umane implicate, dar și a partenerilor și a ofertelor lor de activități. 

D.12. Activităţi de promovare / mediatizare şi de diseminare pe care intenţionaţi să le realizaţi în timpul implementării proiectului.

Promovarea, mediatizarea și diseminarea proiectului  se va realiza direct în ședințele metodice ale ISJ Ialomița și Călărași, în cadrul acțiunilor metodice, prin colegii elevilor implicați,  interviuri în media locală, filmări și fotografii ale activităților pe site-urile instituțiilor implicate și pe rețelele de socializare. 

D.13. Parteneri implicaţi în proiect:

1. Inspectoratul Şcolar Judeţean Ialomiţa;

2. Inspectoratul Școlar Județean Călărași;

3. Episcopia Sloboziei și Călărașilor prin cele șase Protopopiate;

4. Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Ioan Gură de Aur” Slobozia. 






PATRIARHIA ROMÂNĂ 
Sectorul teologic – educațional Biroul de catehizare a tineretului

Concursul Naţional Catehetic „Rugăciunea în viaţa mea” 

Motto: Rugăciunea este oxigenul sufletului (Sfântul Paisie Aghioritul) 


2022 Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului 
Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț


I. INTRODUCERE 

Concursul Național Catehetic Rugăciunea în viaţa mea este organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (Temei nr. 10.408/2021), de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, în perioada 15 noiembrie 2021 – 21 mai 2022. 

Prezentul concept reglementează organizarea și desfășurarea Concursului Național Catehetic Rugăciunea în viaţa mea, care se adresează copiilor participanți la grupele catehetice din parohiile aflate în țară și în diaspora românească, înscrise în Programul Național Catehetic Hristos împărtășit copiilor, preoților coordonatori de grup catehetic, profesorilor de Religie și altor educatori creștini. 


II. DESCRIEREA CONCURSULUI 

1. Argument 
La inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat ca anul 2022 să fie declarat Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului şi Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț, în Patriarhia Română. 
Între manifestările culturale şi educaţionale, programate cu prilejul anului omagial şi comemorativ, Sectorul teologic-educațional organizează Concursul Național Catehetic Rugăciunea în viaţa mea. Omul, fiind creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, are vocația comuniunii prin iubire, care este temeiul definirii lui ca ființă socială deschisă comunicării. 
Comunicarea și comuniunea stau în interdependență totală, hrănindu-se și susținându-se în și prin iubire. Această comunicare pornită din adâncul unei inimi iubitoare este rugăciunea care conștientizează prezența lui Dumnezeu ca iubire, în relația cu aproapele. 
Astfel, la început, rugăciunea fiind izvorâtă dintr-o inimă nedesăvârșită, poartă amprenta individualismului egocentric, ținând cont și de faptul că omul învață din familie primele noțiuni despre rugăciune și o practică un timp în mod formal sau interesat de nevoile sale lumești. Dar, din momentul angajării sale într-o viață eclesială, ajutat de duhovnic, creștinul este atent la harul ce i se dă și îl înmulțește prin deschiderea minții și a inimii sale față de Adevăr și Iubire, simțind tot mai mult nevoia de rugăciune, ca vorbire cu Dumnezeu și nevoia unei comuniuni tot mai mari cu frații duhovnicești, fii ai aceluiași duhovnic. 

Tematicile Concursului Catehetic Național Rugăciunea în viaţa mea oferă grupurilor catehetice și coordonatorilor posibilitatea unor frumoase experiențe de iubire, comuniune și împreună slujire care pot fi fundamentul unei convertiri profunde la viața eclesială, viață marcată de iubirea ce izvorăște rugăciunea de laudă, de mulțumire, de recunoștință și de cerere a ajutorului dumnezeiesc pentru persoanele dăruite de Dumnezeu prin iubire. 
Biserica are menirea să împletească activităţile catehetice și omiletice, cu experiențe duhovniceşti, care hrănesc rugăciunea particulară și comunitară. 
Prin urmare, Concursul Național Catehetic Rugăciunea în viaţa mea va evidenția rolul, importanța și necesitatea rugăciunii ca legătură și comunicare/vorbire cu Dumnezeu şi cu aproapele, liant între membrii Bisericii și condiţie în urcușul duhovnicesc.


2. Titlul 
Concursului Naţional Catehetic este Rugăciunea în viaţa mea. 


3. Scopul concursului 
Concursul își propune să cultive relaţia de comuniune a omului cu Dumnezeu şi cu aproapele prin rugăciune, accentuând rolul şi necesitatea acesteia în viaţa Bisericii şi a credincioşilor. 


4. Obiective specifice 
  • să cunoască învăţătura Bisericii Ortodoxe despre rolul rugăciunii în viaţa creştinului; 
  • să trăiască experienţa rugăciunii în viaţa personală şi comunitară, în Biserică; 
  • stimularea şi îmbunătăţirea activităţii catehetice desfăşurate la nivelul parohiei; 
  • să se implice activ în viaţa Bisericii. 


III. ASPECTE ORGANIZATORICE 

1. Grup țintă 

Concursul Naţional Catehetic se adresează grupurilor catehetice parohiale din țară și din diaspora. 


2. Durata concursului 

Concursul va fi lansat în perioada 15-20 noiembrie 2021 şi se va încheia cu festivitatea de premiere, la nivel naţional, în data de 21 mai 2022. 


3. Participanți 

Concursul se adresează copiilor, preoților, profesorilor de Religie/de altă disciplină implicați în Programul Naţional Catehetic Hristos împărtășit copiilor și altor educatori creștini din țară și din diaspora. 


4. Etapele concursului 

4.1. Anunţarea concursului 

În perioada 10 – 15 noiembrie 2021, Sectorul teologic-educaţional va transmite conceptul Concursului Naţional Catehetic Rugăciunea în viaţa mea eparhiilor din ţară și din diaspora. 
Fiecare eparhie va transmite conceptul protopopiatelor, iar acestea parohiilor. Conceptul concursului va fi publicat şi pe site-ul www.patriarhia.ro. 

4.2. Înscrierea în concurs şi condițiile de participare 

La concurs se pot înscrie grupurile catehetice parohiale, sub coordonarea unui preot, ajutat de un profesor de Religie/de altă disciplină. 
Un grup catehetic va avea maximum trei coordonatori. 
Din grupurile catehetice pot face parte elevi din învăţământul preuniversitar (7-18 ani), indiferent de număr. 
Grupul catehetic format la nivelul parohiei va elabora un proiect, care va fi implementat în întregime de către grup. 
Grupurile înscrise în concurs trebuie să aparţină unei parohii. 
Fiecare proiect va conţine, în mod obligatoriu, următorele informaţii: 

A. Titlu: în funcţie de specificul său, fiecare proiect poate avea un titlu propriu, personalizat; 
B. Echipa de realizare: 
- denumirea parohiei și date de contact (adresă și telefon); 
- denumirea unităţii de învăţământ (dacă este cazul) şi date de contact (adresă și telefon); 
- numele preotului și date de contact (adresă, telefon, e-mail); 
- numele profesorului de Religie/de altă disciplină și date de contact (adresă, telefon, e-mail) – dacă este implicat; 
- numele, prenumele şi vârsta tuturor copiilor din grupul catehetic; 
C. Locul desfăşurării: va fi stabilit de echipa care realizează proiectul; 
D. Perioada de organizare: se va face în funcţie de calendarul general al concursului şi de specificul proiectului; 
E. Descrierea proiectului: 
✓ 1. obiective; 
✓ 2. activități; 
✓ 3. rezultate așteptate. 
F. Descrierea sumară a activităţilor desfăşurate şi a impactului proiectului: 
✓ Proiectul va include un CD/DVD cu un scurt film (maximum 10 minute, rezoluţie HD, 1920x1080) sau, opţional, fotografii, cu momentele reprezentative din cadrul activităților desfășurate. De asemenea, va include mărturii (scrise sau filmate) ale copiilor implicați în activități, ale preotului/profesorului de Religie, știri din mass-media locală sau de pe internet cu privire la desfășurarea proiectului, distribuiri pe pagina de facebook a parohiei. 


4.3. Calendarul concursului 

10 – 15 noiembrie 2021 
Anunțarea concursului Sectorul teologic-educațional transmite conceptul concursului eparhiilor din cuprinsul Patriarhiei Române. 
Conceptul va fi publicat și pe site-ul www.patriarhia.ro. 
Centrul de Presă Basilica va promova, prin componentele sale, Concursul Național Catehetic Rugăciunea în viaţa mea 15 – 20 noiembrie 2021 Eparhiile transmit conceptul concursului protopopiatelor și parohiilor din țară. 

20 noiembrie 2021 – 8 aprilie 2022 
Conceperea proiectelor şi desfăşurarea activităţilor din concurs. 

11 – 15 aprilie 2022 
Depunerea proiectelor la protopopiate. 

18 aprilie – 4 mai 2022 
Evaluarea proiectelor la nivel de protopopiat şi transmiterea proiectelor câştigătoare către Centrul eparhial (locurile I, II şi III).

5 – 12 mai 2022 
Evaluarea proiectelor la nivel de eparhie şi transmiterea proiectului câştigător către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române. 

13-20 mai 2022 
Pregătirea ceremoniei de premiere la nivel național (dacă va fi posibil). Din fiecare eparhie vor participa la ceremonia de premiere coordonatorul proiectului și un reprezentant al grupului catehetic, delegat de copii. 

21 mai 2022 
Premierea proiectelor la nivel național. 
Coordonatorul proiectului (preotul sau profesorul de Religie/de altă disciplină) și un reprezentant al copiilor vor fi premiați, cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale, de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.


5. Secţiunile proiectului 

5.1. Cateheza 

Preotul coordonator va susţine un ciclu de minimum cinci cateheze având ca temă rugăciunea. 
Acestea pot fi redactate de către coordonator, caz în care vor fi punctate cu maximum de puncte sau vor fi folosite catehezele-cadru, oferite ca model în prezentul concept (Anexa 3), caz în care vor fi punctate cu 50% din punctaj. 
Momente video sau fotografii de la susţinerea catehezelor vor fi, în mod obligatoriu, cuprinse în filmuleţul concursului. Aceste cateheze vor urmări explicarea rugăciunilor, modul în care trebuie să se facă rugăciunea, simbolistica semnelor văzute însoţitoare ale rugăciunii (închinarea cu semnul Sfintei Cruci, îngenunchierea şi metania), rugăciunile pentru cei vii şi pentru cei adormiţi, rugăciunea liturgică, practici care denaturează rugăciunea etc. 

5.2. Activităţi ale grupului catehetic 

Exemple de activități ce pot fi cuprinse în proiect, rezultate ale catehezelor sau alcătuite ca activități de sine stătătoare: 
- compunere despre experienţa rugăciunii; 
- jurnal de rugăciune; 
- eseu/referate/poezii despre rolul şi roadele rugăciunii; 
- o rugăciune cântată (cântări din Sfânta Liturghie, pricesne, cântări bisericeşti); 
- jurnal de rugăciune; 
- expoziţie cu texte ale unor rugăciuni (ex.: Tatăl nostru, rugăciunea de dimineaţă, rugăciunea de seară, rugăciunea dinaintea meselor, rugăciunea la icoane etc.); 
- cerc de literatură cu texte din Sfinţii Părinţi despre rugăciune; 
- conferinţă/masă rotundă/atelier de creaţie; 
- colţul de rugăciune (fotografii). 

În funcţie de creativitatea grupului catehetic, proiectul poate cuprinde şi alte activităţi pe tema concursului. 
Pe lângă cele cinci cateheze, proiectul final trebuie să cuprindă minimum cinci activităţi. 
Grupul catehetic poate organiza un eveniment public în parohie (serbare, concert), în cadrul căruia copiii să recite, să cânte sau să rostească rugăciuni învăţate de ei.


6. Evaluarea proiectelor 

6.1. La nivel de protopopiate 
În perioada 18 aprilie – 4 mai 2022, va avea loc evaluarea proiectelor la nivel de protopopiate. Evaluarea lucrărilor se va face de către o comisie formată din: protopop – preşedinte, responsabilul cu cateheza parohială, un profesor de Religie (minimum gradul didactic II), care nu fac parte din echipele concurente. 
Pentru fiecare dintre proiectele înscrise în concurs, fiecare evaluator poate acorda maximum 100 de puncte, astfel: 30 p. – momentul catehetic (planul catehezei – 5 p., prezentare – 5 p., creativitate – 5p., originalitate în redactarea catehezei – 15 p.); 60 p. – activităţile grupului catehetic (originalitate – 10 p., complexitate – 10 p., mediatizare – 10 p., factorii implicați – 10 p., rezultate – 10 p., mărturii ale beneficiarilor – 10 p.); 10 p. – oficiu. 
Pe parcursul evaluării, membrii comisiei vor trece punctajul propriu în Fişa de evaluare individuală (Anexa 1) a fiecărui evaluator. 
Fişa de evaluare colectivă (Anexa 2) va însuma, pentru fiecare concurent, punctele obţinute de la cei trei evaluatori (maximum 300 p.) şi va indica cele trei echipe câştigătoare la nivelul protopopiatului (premiile I, II și III). 6.2. 

La nivel eparhial În perioada 5 – 12 mai 2022, va avea loc evaluarea proiectelor la nivel de eparhie. Evaluarea lucrărilor se va face de o comisie numită de către chiriarh și formată din: inspectorul cu cateheza parohială, un profesor de catehetică/omiletică, inspectorul de Religie, un profesor de limba română, care nu fac parte din echipele concurente. 
Pentru fiecare dintre proiectele înscrise în concurs, fiecare evaluator poate acorda maximum 100 de puncte, astfel: 30 p. – momentul catehetic (planul catehezei – 5 p., prezentare – 5 p., creativitate – 5p., originalitate în redactarea catehezei – 15 p.); 60 p. – activităţile grupului catehetic (originalitate – 10 p., complexitate – 10 p., mediatizare – 10 p., factorii implicați – 10 p., rezultate – 10 p., mărturii ale beneficiarilor – 10 p.); 10 p. – oficiu. 
Pe parcursul evaluării, membrii comisiei vor trece punctajul propriu în Fişa de evaluare individuală (Anexa 1) a fiecărui evaluator. 
Fişa de evaluare colectivă (Anexa 2) va însuma, pentru fiecare concurent, punctele obţinute de la cei trei evaluatori (maximum 300 p.) şi va indica cele 3 echipe câştigătoare la nivelul eparhiei (premiile I, II și III). 


7. Premierea echipelor câștigătoare 

La nivel de protopopiat și la nivel eparhial, premierea copiilor (premiile I, II și III) se va face de către protopopiate/eparhii, în funcție de programul de activități al protopopiatului/Centrului eparhial. 
Diplomele oferite vor fi realizate de către Centrele eparhiale, respectând profilul concursului și identitatea Programului Naţional Catehetic Hristos împărtășit copiilor. Pe diplomele oferite vor fi trecute siglele partenerilor locali ai concursului. 
Premiile vor fi oferite de către eparhii și protopopiate (se pot acorda mai multe premii și mențiuni pentru a încuraja participarea copiilor și diversitatea lucrărilor). 
Colaboratorii şi partenerii locali ai concursului pot fi evidenţiaţi în cadrul festivităţii de premiere.

La nivel național va fi premiată echipa care a obținut Premiul I pe eparhie, fiind prezenți la ceremonia de premiere din 21 mai 2022 (dacă acest lucru va fi posibil), copilul delegat de echipă şi un coordonator (preot/profesor de Religie/de altă disciplină). 
Dacă acest lucru nu va fi posibil, atunci premiile se vor transmite Centrelor eparhiale, urmând a fi înmânate de către Chiriarh câştigătorilor într-un cadru festiv. 
La nivel naţional, cheltuielile pentru premierea câştigătorilor vor fi acoperite de Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Sectorului teologic-educațional al Patriarhiei Române. 
Pentru etapa naţională, eparhiile vor trimite Sectorului teologic-educaţional proiectul câştigător (scanat sau fotografiat) și un film cu cele mai reprezentative momente ale desfăşurării concursului (filmuleţe, fotografii, interviuri etc.) – maximum 5 minute. Materialele vor fi trimise pe adresa de e-mail borcatehizare@gmail.com.


9. Parteneri 

9.1. Eparhiile și protopopiatele din cuprinsul Patriarhiei Române Eparhiile și protopopiatele din cuprinsul Patriarhiei Române vor transmite conceptul protopopiatelor/parohiilor din componență, vor organiza și vor susține etapa eparhială/la nivel de protopopiate. Protopopiatele şi eparhiile vor premia portofoliile câştigătoare la nivel de protopopiat, respectiv eparhie. Ori de câte ori va fi menționat concursul, eparhiile și protopopiatele vor fi prezentate ca partenere ale Patriarhiei Române. 

9.2. Ministerul Educației Concursul va fi organizat în colaborare cu Ministerul Educației. Inspectoratele Școlare Județene/al Municipiului Bucureşti vor fi partenere prin inspectorii de Religie, care vor implica școlile și profesorii de Religie/de alte discipline în susținerea acestui demers educațional. Pe parcursul desfășurării acestui concurs, Ministerul Educaţiei va fi prezentat ca partener al Patriarhiei Române.

9.3. Centrul de Presă Basilica Prin componentele sale, Centrul de Presă Basilica al Patriarhiei Române va asigura promovarea evenimentului şi înregistrarea ceremoniei de premiere din 21 mai 2022. Pe parcursul desfășurării acestui concurs, Centrul de Presă va fi prezentat ca partener media al Sectorului teologic-educațional. 


IV. REZULTATE AŞTEPTATE ŞI IMPACTUL CONCURSULUI 

Prin acest concurs se stimulează participarea activă a preoţilor, prin redactarea şi susţinerea catehezelor şi creativitatea grupului catehetic. 
Activităţile orientative prevăzute în prezentul regulament au rolul de a evidenţia necesitatea rugăciunii în urcuşul duhovnicesc, de a încuraja experienţe personale ale participanţilor în rugăciunea particulară şi în cea comunitară, liturgică. 
Concursul încurajează colaborarea preotului cu profesorii din cadrul unităţilor de învăţământ aflate pe teritoriul parohiei. 


V. EVALUAREA CONCURSULUI 

După finalizarea concursului, Sectorul teologic-educațional va întocmi, un Raport de evaluare, iar rezultatele acestuia vor fi analizate la Congresul Naţional Catehetic Hristos împărtăşit copiilor, ediţia a XV-a. 
Raportul de evaluare va analiza modalitatea de implementare a concursului, instituțiile implicate și gradul de angajare, numărul de copii implicați în activități, impactul activităților asupra comunității locale, reflectarea evenimentului în presa locală și națională. 

 


PROIECT EDUCAŢIONAL

~ CĂRTICICA  MEA DE SUFLET ~

 -Ediţia a XIV-a - 2022-

 

Titlul proiectului: CĂRTICICA MEA DE SUFLET

Iniţiatori ai proiectului:

1.      ȘCOALA GIMNAZIALĂ GHEORGHE VERNESCU”, RÂMNICU SĂRAT, BUZĂU, ROMÂNIA

Tel: 0726309556;

Coordonator: Pr. Prof. Adrian Chiagă

2.      ȘCOALA GIMNAZIALĂ ION CREANGĂ”, BUZĂU, ROMÂNIA

Tel: 0755066828;

            Coordonator: Prof. Nicoleta Vlad

 

Tema, „Cu ce seamănă iubirea”, se vrea o descoperire a puterii creatoare a copiilor și tinerilor privind lumea și Creatorul ei.

  • Expedierea lucrărilor  - data limită: 25 martie 2022;
  • Evaluarea lucrărilor: aprilie 2022;
  • Expedierea diplomelor şi premiilor: mai - iunie 2022; 

·         SECŢIUNI: 

Nr.crt.

Clasa

Secţiunea

Conţinuturi

 

I.                     „CU CE SEAMĂNĂ IUBIREA” / COMPUNERE

 

1

Clasele II-IV

„Cu ce seamănă iubirea” / compunere

Compunere redactată de mână pe cel mult o pagină A4;

 

2

Clasele V-VI

„Cu ce seamănă iubirea” / compunere

 

3

Clasele VII-VIII

„Cu ce seamănă iubirea” / compunere

 

4

Liceu

„Cu ce seamănă iubirea” / compunere

 

II.                   „CU CE SEAMĂNĂ IUBIREA” / GRAFICĂ

 

1

Clasele I-II

„Cu ce seamănă iubirea” / grafică

Grafică (creion / creioane colorate, format A4 – coală bloc de desen)

Pictură (acuarela / tempera, format A4 – coală bloc de desen)

 

2

Clasele III-IV

„Cu ce seamănă iubirea” / grafică

 

3

Clasele V-VI

„Cu ce seamănă iubirea” / grafică

 

4

Clasele VII-VIII

„Cu ce seamănă iubirea” / grafică

 

III.             „O MINUNE DIN VIAȚA MEA” / COMPUNERE

 

 

 

1

Clasele II-IV

„O minune din viața mea” / compunere

Compunere redactată de mână pe cel mult o pagină A4, cuprinzând prezentarea unui fapt minunat din viaţa copilului sau a familiei sale.

 

2

Clasele V-VIII

„O minune din viața mea” / compunere

 

3

Liceu

„O minune din viața mea” / compunere

 

 

  • La secțiunile de compunere și grafică, „CU CE SEAMĂNĂ IUBIREA” ,  s-ar putea pleca (dar nu obligatoriu) de la gândurile Fer. Augustin „Iubirea are mâini pentru a-i putea ajuta pe alții, picioare pentru a alerga spre cei săraci și nevoiași. Are ochi pentru a vedea nefericirea. Are urechi pentru a auzi suspinele și suferințele oamenilor.”.
  • Lucrările redactate vor fi scrise de mână, pe format A4, vor avea obligatoriu o margine albă de jur împrejur cu lăţimea de minim 1 cm; nu se acceptă lucrări redactate pe calculator; în cadrul evaluării se punctează lizibilitatea, caligrafia şi corectitudinea lucrărilor; cerneala  folosită la scris să aibă o nuanţă cât mai închisă, pentru un contrast cât mai bun;
  • Lucrările nu se returnează după concurs; Organizatorii pot publica fragmente sau lucrări integrale ale copiilor (cu menționarea sursei) fără a cere în prealabil acordul autorilor.
  • Fiecare lucrare realizată de copii va avea obligatoriu lipită pe verso o etichetă tip completată cu datele de mai jos: 

Numele

 

Prenumele

 

Clasa

 

Şcoala

 

Cadru didactic coordonator

 

Adresa cadrului didactic

 

 

E-mail cadru didactic

 

Titlul lucrării

 

Secţiunea din concurs la care se înscrie

 

 

 

  • Lucrările vor fi expediate pe adresa:

Școala Gimnazială “Gheorghe Vernescu”, Str. Păun Pincio, Nr. 10, Râmnicu Sărat, jud. Buzău,

persoană de Contact: Prof. Chiagă Adrian

În condițiile Școlii  Online, lucrările vor fi expediate pe adresa prof.adrian.chiaga@gmail.com.

  • CONCURSUL ESTE GRATUIT PENTRU ORICE ELEV PARTICIPANT.
  • Pot participa mai multe cadre didactice  dintr-o instituţie şi implicit mai mulţi copii, dar cu rugămintea să fie verificate lucrările. Astfel încât la faza naţională să ajungă doar cele mai bune din fiecare Şcoală.

Diplomele pentru premiile I-III şi mețiune vor fi trimise prin poştă. Vă rugăm să includeţi în colet şi un plic autoadresat, timbrat.

Diplome de participare vor fi trimise prin e-mail coordonatorilor; de aceea ESTE OBLIGATORIE  TRIMITEREA ADRESEI DE E-MAIL!

  • De asemenea, obligatorie este completarea Anexei 1 şi expedierea ei împreună cu lucrările.

 


 Anexa 1

 INSTITUŢIA……………………………………………..

ADRESA……………………………………………..

TELEFON………………………….

TEL/FAX…………………………..

Nr. ………./………………

FIŞA DE PARTICIPARE

CONCURS CĂRTICICA MEA DE SUFLET

„CU CE SEAMĂNĂ IUBIREA”,

-EDIŢIA a XIV-a, 2022-

BUZĂU

 

Nr.

Crt.

Numele şi  prenumele

Elevului

Clasa,

Vârsta

Titlul lucrării

Secţiunea

Coordonator

Adresa

Coordonatorului +

e-mail valid

1

 

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

 

 

7

 

 

 

 

 

 

 

8

 

 

 

 

 

 

 

9

 

 

 

 

 

 

 

10

 

 

 

 

 

 

 

11

 

 

 

 

 

 

 

12

 

 

 

 

 

 

 

  

Director,                                                                                                                            Coordonator,

 L.S.

 

 

 

 





EPISCOPIA SLOBOZIEI ŞI CĂLĂRAŞILOR

ŞI

CENTRUL CULTURAL „IONEL PERLEA” IALOMITA

Concurs interjudeţean cu tematică religioasă

de creație plastică

 Ediţia a X-a

  2021


 TEMA CONCURSULUI:

 2021 - Anul omagial al pastorației românilor din afara României şi

 Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor  în Patriarhia Română.

   Organizat cu binecuvântarea Preasfinţitului VINCENŢIU Episcopul Sloboziei și Călăraşilor

CONCURS INTERJUDETEAN 2021 

Anul omagial al pastorației românilor din afara României şi Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor în Patriarhia Română


PARTENERI:

-         Episcopia Sloboziei și Călărașilor;

-         Centrul Cultural Ionel Perlea – Ialomita;

-         Uniunea Artiştilor Plastici – Slobozia/Ialomita

-         Protopopiatele din Eparhie;

-         Inspectoratele şcolare judeţene, reprezentate de inspectorii de religie;

-         Asociaţia Socio-Culturală Matei Basarab Slobozia;

-         Furnizori de servicii sociale acreditate din judeţele Ialomiţa şi Călăraşi (furnizori publici şi privaţi).

 

COORDONATORI:

-          Pc. consilier cultural, Pr. Manuel Rusu;

-          Dl. Gheorghe Petre, președinte al UAP Ialomița;

-          Dna director Clementina Tudor;

-          Dl. insp. cultural Iancu Adin Diaconescu.

 

ARGUMENT:

   Anul 2021 a fost consacrat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca fiind Anul omagial al pastorației românilor din afara României şi Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor.

   Concursul, deși încadrându-se în tradiția edițiilor precedente, oferă anul acesta libertate de creație, fără să mai limiteze concurenții la reperele temelor specifice Anului omagial și comemorativ 2021.

  Astfel, participanții pot evidenția, prin lucrările lor, viața și activitatea românilor și comunităților parohiale românești din afara granițelor țării, sacralitatea și evlavia emanate de spațiul odihnei veșnice pământești, cimitirul, precum și modul creștinului de raportare la acesta, însă pe lângă temele ce reies din titlul Anului omagial și comemorativ 2021, fiecare concurent este liber să-și exprime talentul prin creații care pot aborda orice temă cu caracter religios, punctându-se, ca de obicei, creativitatea și originalitatea.

 

SCOPUL CONCURSULUI:

Scopul concursului este acela de a cultiva dragostea față de țară și de Biserică, și de a-i educa pe copii în sensul respectării valorilor tradiționale și a afirmării propriei identități religioase, culturale și naționale.

 

OBIECTIVE:

-          Exprimarea, prin intermediul creației plastice, a sentimentului religios prezent în sufletele copiilor;

-          Identificarea, stimularea și valorificarea potențialului creativ al elevilor prin realizarea unor lucrări plastice cu temă religioasă;

-          Dezvoltarea imaginației și a încrederii în talentul lor;

-          Înțelegerea libertății și asumarea ei din perspectivă creștină;

-          Consolidarea unității de neam și credință;

-          Asigurarea unei bune colaborări Biserică - Școală – Familie;

-          Cunoaşterea şi mărturisirea credinţei creştine.

 

GRUP ŢINTĂ:

-          elevi din învățământul primar, gimnazial și liceal din Episcopia Sloboziei și Călărașilor;

-          grupurile catehetice parohiale;

-          copii/elevi, beneficiari ai serviciilor sociale oferite de către furnizori de servicii sociale acreditate din judeţele Ialomiţa şi Călăraşi;

-          cadre didactice de religie şi profesorii de educaţie plastică ai şcolilor respective.

 

PERIOADA DERULĂRII CONCURSULUI:
1 octombrie – 15 decembrie 2021, ora 12:00.

 

SECȚIUNI[1]:

I . Învățământ religios – ciclul primar

● compoziție plastică (desen/pictură, tehnică la alegere) cu tematică religioasă;

colaj (hârtie colorată, textile, fire, materiale din natură) cu tematică religioasă;

● icoane pe sticlă, lemn sau alte materiale.

II. Învățământ religios – ciclul gimnazial

compoziție plastică( desen/pictură, tehnică la alegere) cu tematică religioasă;

● colaj (hârtie colorată, textile, fire, materiale din natură) cu tematică religioasă;

● icoane pe sticlă, lemn sau alte materiale.

III. Învățământ religios – ciclul liceal şi învățământul teologic preuniversitar

compoziție plastică (desen/pictură, tehnică la alegere) cu tematică religioasă;

● icoane pe sticlă, lemn sau alte materiale.

 

REGULAMENT DE ÎNSCRIERE ŞI PARTICIPARE

1.      Formularul de înscriere - (Anexa 1) va fi completat de către fiecare cadru didactic de religie/preot/profesor de educaţie plastică/educator/specialist în asistenţa socială (cu rugămintea de a respecta termenul limită, redat mai jos).

2.    Lucrările elevilor pot prezenta aspecte legate în mod direct sau indirect de tematica Anul omagial al pastorației românilor din afara României şi Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor, precum și orice altă temă cu caracter religios.[2], trebuie să fie pe foi A4 sau A3 (cu excepția icoanelor, unde vor fi folosite materiale precum sticlă, lemn etc.), utilizând materiale și tehnici de lucru la alegere. 

(Este obligatoriu ca toate lucrările să fie înrămate şi/sau cu sistem de prindere! La notarea finală a fiecărei lucrări se va ţine seama şi de felul în care lucrarea este prezentată, inclusiv calitatea ramei, care trebuie să se încadreze în cromatica şi specificul lucrării)

3.    

Lucrările se vor eticheta pe verso în colțul din dreapta jos, după modelul anexat:

      Titlul lucrării:

    Numele și prenumele elevului:

    Clasa (Grupul de cateheză):

    Școala/Serviciul social:

    Cadrul didactic/specialistul/preotul îndrumător:

    Localitatea (Parohia):

    Protopopiatul:

 

4.     Lucrările vor fi trimise odată cu fișele de înscriere, la sediul protopopiatului de care aparține fiecare parohie, şcoală sau serviciu social (parte integrantă a unei parohii) sau direct la Centrul Cultural Ionel Perlea din municipiul Slobozia.

5.    Un cadru didactic/specialistul/preot poate participa, prin elevii săi, cu câte lucrări consideră.

6.    Vor fi luate în considerare doar lucrările realizate de elevi. Se va urmări în mod deosebit: respectarea și încadrarea lucrării în tema propusă, originalitatea și imaginația elevilor, gradul de acoperire a foii, acuratețea lucrării.

7.    Cu excepţia lucrărilor premiate, lucrările se restituie elevilor participanți, în termen de 30 de zile de la expunerea lor, din data de 15 decembrie 2021.

      În cazul în care lucrările nu vor fi ridicate în termenul menţionat mai sus, acestea vor fi donate aşezămintelor sociale din cuprinsul judeţelor Ialomiţa şi Călăraşi.

8.    Se vor acorda diplome pentru premiile I, II, III și mențiuni pentru fiecare secțiune și categorie de vârstă. Se vor acorda diplome de participare (de către protopopiate) tuturor elevilor participanți și profesorilor de arte şi religie/ preoților îndrumători/ specialiştilor îndrumători, care vor fi selectaţi pentru faza pe Episcopie (la cerere).

9.    Se va organiza o expoziție în incinta Centrului Cultural Ionel Perlea din Slobozia, jud. Ialomița, cu toate lucrările selectate pentru faza pe Episcopie.

     10.Informații suplimentare puteți solicita la adresa de e-mail: manuel.rusu@yahoo.com sau la telefon 0726.135258 – Pr. Consilier cultural, Manuel RUSU, sau di.adin@yahoo.com – Dl insp. cultural Iancu Adin Diaconescu, telefon 0763423121.

 

Nu se admit contestații.

Nu se percepe taxă de participare, costurile fiind suportate de ESC, Centrul Cultural Ionel Perlea din judeţul Ialomiţa şi ASCMB - Slobozia, precum şi alţi parteneri.

 

PROGRAM DE DESFĂȘURARE ȘI MONITORIZARE

 Monitorizarea se va realiza continuu de către iniţiatorii şi coordonatorii proiectului.

♦ Proiectul se va desfăşura în perioada 1 octombrie – 15 decembrie 2021, cuprinzând următoarele etape:

I. Etapa de proiectare şi mediatizare (1 octombrie 2021 – 1 noiembrie 2021)

II. Etapa de înscriere şi de desfăşurare a Concursului de creație artistică – în perioada 1 noiembrie până la data de 8 decembrie 2021.

- înscrierea participanţilor pe baza fişei de înscriere;

- realizarea lucrărilor;

- trimiterea lucrărilor către protopopiate;

De la protopopiate, toate lucrările vor fi trimise la sediul Centrului Cultural Ionel Perlea (B-dul Matei Basarab, nr. 26, Slobozia, Judeţul Ialomiţa), până la data de 10 decembrie 2021 - numele fiecărui participant fiind trimis Sectorului Cultural, prin intermediul unor liste întocmite de fiecare protopopiat în parte, în ordine alfabetică şi cu diacritice, pe cicluri de învăţământ, pe adresa manuel.rusu@yahoo.com - şi predate prin proces verbal de predare - primire.

- deschiderea expoziției la Centrul Cultural Ionel Perlea din Slobozia (în perioada 15 decembrie 2021 -  15 ianuarie 2022.

III. Etapa de evaluare - jurizarea la Protopopiate se va face la data de 9 decembrie, iar la Centrul Cultural Ionel Perlea, la data de 14 decembrie, ora 12:00.

• Stabilirea membrilor juriului:

Fiecare comisie va avea trei membri, după cum urmează:

A.     Învățământ religios – ciclul primar: trei profesori de religie, cu experiență de predare în ciclul primar, unul (sau cel mult trei) profesor(i) de educaţie plastică și pc. protopop al respectivului protopopiat.

B.     Învățământ religios – ciclul gimnazial: trei profesori de religie, cu experiență de predare în ciclul gimnazial, un (sau cel mult trei) profesor(i) de educaţie plastică și pc. protopop al respectivului protopopiat.

C.     Învățământ religios din ciclul liceal și învățământul teologic preuniversitar: doi profesori de religie, cu experiență de predare în ciclul liceal, un preot, de preferință un absolvent de master, secția Liturgică, un (sau cel mult trei) profesor(i) de educaţie plastică și pc. protopop al respectivului protopopiat.

D.    În cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Slobozia vor fi desemnați și pc. director, un profesor de Liturgică și protopopul Sloboziei.

 

Criteriile de evaluare pentru fiecare comisie vor fi stabilite de la început de către profesorii/preoții evaluatori, ținându-se cont de grupa de vârstă din care face parte fiecare concurent.

Criterii: - relevanța la cerință (încadrarea în tema propusă), cromatică, canonicitatea lucrării, respectarea erminiilor (pentru ciclul liceal), calitatea execuției.

 

Componenţa juriului, la etapa eparhială:

- dl. director Gheorghe Petre, preşedinte al UAP Ialomiţa;

- dna director Clementina Tudor;

- pc preot consilier cultural Rusu Manuel;

- dl. insp. cultural Iancu Adin Diaconescu;

- pc preot insp. Ion Marian;

- pc preot insp. Spiroiu Mișu Oprică.

 

IV. Etapa de premiere:

La data de 15 decembrie 2021 , ora 1200, la Centrul Cultural Ionel Perlea, când va avea loc şi vernisajul expoziţiei-concurs de icoane, premiile vor fi înmânate de către Preasfinţitul Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor.

Evenimentul premierii va fi mediatizat corespunzător.

Pentru fiecare secțiune se vor acorda premiul I, premiul II, premiul III și o mențiune. Vor fi dăruite ca premii cărţi, având caracter religios, și sume de bani, astfel:

Valoare premiilor în bani va fi stabilită de către membrii Comisiei la jurizare.

De asemenea, începând din anul 2017, în cazul unei activităţi excepţionale, profesorii îndrumători, care se fac remarcați, primesc, alături de elevul premiat, o sumă de bani, ce va fi stabilită de către membrii Comisiei de jurizare.

Centrul Cultural Ionel Perlea va contribui cu suma de 2000 lei, Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor cu suma de 1000 lei, cele 6 protopopiate cu suma de 500 lei fiecare, iar Asociaţia Socio - Culturală Matei Basarab 600 lei.

 

 

Consilier Cultural                                    Director Centrul Cultural Ionel Perlea

 

      Pr. Rusu Manuel                                                      Dna Clementina Tudor



[1] La rubrica Secţiuni, tehnica aleasă este la alegere. Nu vor fi excluse lucrările făcute din alte materiale decât cele sugerate de noi. Pentru a putea fi promovate în cadrul expoziţiei avem rugămintea ca lucrările să aibă ramă cu sistem de prindere.

[2] Va fi apreciată şi originalitatea participanţilor. Nu vor participa în concurs lucrările în care intervenţia adulţilor este evidentă.



Anexa 1 

FORMULAR DE ÎNSCRIERE

 

Concursul interjudeţean cu tematică religioasă de creație plastică

Ediţia a X-a

2021

 

Sub egida:

  

2021 - Anul omagial al pastorației românilor din afara României şi Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor  în Patriarhia Română.

             

Numele îndrumătorului: …………………………………………….

Specialitatea: ………………………………………………………..

Unitatea de învăţământ: ……………………………………………..

 Numele elevului participant:………………………………………..

Prenumele:…………………………………………………………..

Strada:..………………………Nr:………….

Localitatea:…………………………………………………………

Judeţul:…………............................

Tel:…………………..…………….

E-mail:…………………………….

Clasa:………………………………

Şcoala/Centrul social/(Parohia):...…………………………………….

Localitatea:…………………………………………………………......

Titlul lucrării:…………………………………………………………..

 


 Dragi colegi,
           Va invit la cea de - a IX - a editie a Concursului National de Creatie literara si plastica ,, Sfintii Trei Ierarhi", Bacau, 2017. Regulamentul, fisa de inscriere si acordul de parteneriat le gasiti in fisierul atasat.   
          Pentru o mai buna organizare si pentru a putea inscrie acest concurs in CAEN 2017,  v-as ruga sa imi trimiteti acordul de parteneriat cat mai repede semnat si stampilat pe adresa: prof. Marcuta Mioara , SCOALA GIMNAZIALA ,,N.IORGA" BACAU , str Bicaz, nr 3 ( cu mentiunea ,, Pentru Concurs”) . Va multumesc si va astept cu drag!
                                                                                                  Cu respect, prof. Marcuta Mioara

REGULAMENT DE ORGANIZARE  :

Concursul  National ,, Sfinţii Trei Ierarhi”

Ediţia a IX a  ,  BACĂU ,  anul  2017

 1.Concursul va avea următoarele secţiuni:
           A.SFINTI SI SFINTENIE
              a) Creaţie poezie / text literar cu mesaj moral-creştin;
              b)  Colaje ilustrând vieţile sfinţilor
              c) Icoane care reprezintă sfinţi , planşe care exprima căi spre sfinţenie
          B.SFINŢII TREI IERARHI
              a) Creaţie poezie / text literar cu mesaj moral-creştin vizând Sfinţii Vasile cel 
Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur
              b)Creaţie plastică( planşă, icoană pe sticlă , pe pânză sau pe lemn, lucrată în orice 
tehnică) cu aceşti sfinţi
              c) Colaje cu vieţile sfinţilor pomeniţi pe 30 ianuarie.
2.Condiţii de participare:                                  
        La concurs pot participa elevi din clasele I-XII. Înscrierile se vor face pe baza 
fişei de înscriere
      ( Anexa 1 ) care va fi trimisă electronic.
       Fiecare cadru didactic îndrumător poate trimite câte 4  lucrări pentru fiecare secţiune, 
deci 8 lucrări  maxim.
       Vor fi apreciate lucrările care exprimă originalitate.
3.Cerinţe de redactare:
·         format A4;
·         titlul,  autorul şi instituţia unde funcţionează- se vor scrie cu font Times New 
Roman , size 14, Bold;
·         tehnoredactare  text: Microsoft Office Word, font Times New Roman, size 12 
Normal, la 1,5 rânduri, margini  egale de 20 mm;
·         nu se acceptă lucrări fără semne diacritice.
·         Lucrările vor fi trimise in plic, format A 4  de pe 1 pana pe data 25 ianuarie 
2017. Lucrarile ce vor sosi pe adresa scolii noastre dupa aceasta dată nu vor intra în 
concurs.
  • lucrările redactate vor cuprinde în partea de sus titlul lucrării, iar în josul paginii numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala şi localitatea (se adaugă pe verso eticheta  cu datele de identificare ale coordonatorului, respectiv  elevului care participă la concurs; vă rugăm nu redactaţi direct pe verso datele de identificare);
  • Evaluarea se face pe fiecare an de studiu, o mare pondere în evaluare avându-o nota personală (starea sufletească exprimată de copil, spontaneitatea, originalitatea, lipsa intervenţiei directe a adultului);
  • Fiecare lucrare realizată de copii va avea obligatoriu lipită pe verso o etichetă tip completată cu datele de mai jos:

Numele

Prenumele

Vârsta

Clasa

Şcoala

Cadru didactic coordonator

Adresa cadrului didactic
E-mail

Titlul lucrării

Secţiunea din concurs la care se înscrie


4.Criterii de evaluare:
Jurizarea va fi făcută de specialişti ai instituţiilor partenere. Vor fi depunctate lucrările în care se observă intervenţia adulţilor şi care nu respectă tematica concursului.
 Se va urmări gradul de originalitate  pe care elevii îl dovedesc prin lucrările realizate.
 Lucrările elevilor , împreună cu fişa de înscriere (Anexa1) completată corect; acordul de parteneriat( ANEXA 2) scanat cu ştampila instituţiei care participă la concurs,vor fi trimise atat în format electronic cât şi in plic pe adresa : prof. Mărcuţă Mioara, Şcoala Gimnazială ,, N. Iorga ”- Bacău, str. Bicaz , nr 3, Localitatea Bacau, jud. Bacau.

  •               Se vor acorda  premiile I, II, III, menţiuni şi diplome de participare  pentru elevi , iar pentru cadrele didactice îndrumătoare se acordă diplome de participare pe care va fi precizat avizul şi numărul de înregistrare al MECS, din CAEN 2017. Premiile vor fi expediate de către organizatori pe adresa cadrelor didactice coordonatoare .
  • De asemenea, obligatorie este completarea Anexelor 1 şi 2 şi expedierea lor împreună cu lucrările.
  • Se va alcătui o revistă  din lucrările premiate pe secţiuni.
  • Cadrele didactice coordonatoare sunt rugate să respecte cu stricteţe regulamentul de înscriere în concurs şi specificările pentru fiecare secţiune.
  • Mulţumim tuturor celor ce au participat şi vor participa la concurs şi au sprijinit şi sprijină în continuare desfăşurarea lui!
  • NU SE PERCEPE TAXĂ DE PARTICIPARE. În schimb pentru ca proiectul nostru să dăinuiască avem nevoie de sprijinul dumneavoastră. Încercăm acest experiment de a nu taxa copii, dar în acelaşi timp cheltuielile minime pentru concurs se ridică la suma de 3-4000 lei. De aceea dacă puteţi găsi sponsori (nu numai bani, ci şi cărţi, Cd-uri sau altele ce pot fi date ca premii) sau dacă dintre părinţi sau cadre didactice au posibilitatea de a contribui vă aşteptăm. Nădăjduim să fie o schimbare bună, astfel încât să nu mai fie o problemă partea financiară pentru elevi.


Datele de contact ale coordonatorilor:
Prof.  Mărcută Mioara (mioara _breahna@yahoo.com) tel. 0763605645
Pr. prof. Bertea Iulian Ciprian tel.0744128485
Prof. Ciuraru Liviu                    tel.    0745957440
Prof.Funaru Simona                   tel. 0743121075
Nu se admit contestaţii.


DIRECTOR,                                                                     Inspector general,
Prof.Umbrărescu Mariana                                              prof. Teodora Şotcan
                                

                                    

                                               Prof. Mărcuţă Mioara


ANEXA 1
                                             FIŞĂ DE ÎNSCRIERE

CONCURS NATIONAL:
Sfinţii Trei Ierarhi
EDITIA a IX a  – BACĂU
2017

 Numele şi prenumele cadrului didactic ……………………………………
Unitatea scolară………………………………………………………………
Adresa………………………………………………………………………………………………………………
Telefon…………………….adresa de e-mail……………………………….
  
Nr.
Numele şi prenumele elevului/clasa
Secţiunea
Titlul lucrării

















                                                                           SEMNĂTURA,



ANEXA 2

ACORD DE PARTENERIAT
ÎNTRE:
1. ŞCOALA  GIMNAZIALĂ „NICOLAE IORGA” BACĂU, cu sediul în Bacău, str. Bicaz, Nr. 3. reprezentată   prin director prof. Mariana Umbrărescu şi profesorul de religie ortodoxă Marcuta Mioara;  

2.ŞCOALA GIMNAZIALĂ ………..……………………………………… cu sediul  în …………………… str…………………………………………..nr ….. reprezentată de director prof……………………………….şi prof………………………………………………………………
în calitate de partener.

  1.SCOPUL PARTENERIATULUI:                                                                                       
                 Prezentul Acord de parteneriat reprezintă colaborarea dintre aplicant şi partener în vederea organizării şi desfăşurării Concursului Naţional  „Sfinţii Trei Ierarhi”- Ediţia a IX a.

  2.OBIECTIVE:
 evidenţierea talentelor literar-artistice ale elevilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal;
ü  promovarea moralei creştine în rândul elevilor;
ü  formarea capacităţii de competiţie între elevi;
ü  cinstirea  sfinţilor”;
 3.DREPTURILE ŞI OBLIGAŢIILE PĂRŢILOR:
            Aplicantul se obligă:
Ø  să informeze instituţiile interesate;
Ø  să organizeze concursul;
Ø  să respecte termenele de desfăşurare a concursului;             
Ø  să distribuie diplomele şi revista ISBN în perioada anunţată;
            Partenerul se obligă:
Ø  să mediatizeze concursul;
Ø  să participe cu lucrări ale elevilor;
Ø  să transmită  diplomele elevilor premianţi;

  4..DURATA ACORDULUI:Pe tot parcursul desfăşurării concursului,în perioada 1 ianuarie-30 aprilie 2017

   5.ÎNCETAREA PARTENERIATULUI: 
             Parteneriatul încetează de drept la împlinirea termenului precizat la Articolul 4,precum  şi în cazul neîmplinirii obligaţiilor de către una dintre părţi.

Prezentul contract se încheie în două exemplare câte unul pentru fiecare parte.

Şcoala „N.Iorga”-Bacău                                                                              Şcoala                                                      
 Director,                                                                                                      Director,
Prof. Umbrărescu Mariana                                                                           Prof.

                                                                 
Festivalul concurs de colinde ,,Lângă ieslea minunată " .Festivalul face parte din proiectul ,,CREDINŢĂ CULOARE CUVÂNT ŞI CÂNT REVĂRSATE ÎNTR-UN GÂND "- avizat de MENCȘ în CAEN - ANUL 2016

Liceul Teoretic ,, Eftimie Murgu " Bozovici vă invită , în data de 17 decembrie 2016, să participaţi la Festivalul concurs de colinde ,,Lângă ieslea minunată " .Festivalul face parte din proiectul ,,CREDINŢĂ CULOARE CUVÂNT ŞI CÂNT REVĂRSATE ÎNTR-UN GÂND "- avizat de MENCȘ în CAEN - ANUL 2016
În cadrul festivalului va avea loc şi expoziţia de icoane ,, Icoana din sufletul meu "
În fişierul ataşat găsiți regulamentul concursului, acordul de parteneriat ,precum și fișa de înscriere.
Cu deosebită consideraţie,
prof Cherescu Claudia -coordonator concurs , tel .0761145865

LICEUL TEORETIC ,,EFTIMIE MURGU ” BOZOVICI
INSPECTORATUL ŞCOLAR AL JUDEŢULUI CARAŞ- SEVERIN ÎN PARTENERIAT CU
CASA CORPULUI DIDACTIC CARAŞ-SEVERIN
CENTRUL JUDEŢEAN PENTRU CONSERVAREA ŞI PROMOVAREA CULTURII TRADIŢIONALE
EPISCOPIA CARANSEBEŞULUI
BISERICA ORTODOXĂ BOZOVICI
PRIMĂRIA COMUNEI BOZOVICI VĂ INVITĂ
SÂMBĂTĂ, 17 DECEMBRIE 2016,
ORA 11.00
să participați la

FESTIVALUL CONCURS DE COLINDE ,, LÂNGĂ IESLEA MINUNATĂ "

Ediţia a V- a

din cadrul proiectului cultural-artistic 

AVIZAT DE MENCȘ ÎN CAEN -ANUL 2016 A 5 - POZIȚIA 19
VĂ AȘTEPTĂM CU BUCURIE !


REGULAMENT
ACTIVITATEA NR. 2
FESTIVALUL CONCURS DE COLINDE ,,LÂNGĂ IESLEA MINUNATĂ”
Festivalul se adresează elevilor din ciclul primar , gimnazial , special şi liceal .
Subactivităţi :
1. Interpretare colinde
*-Înscrierea la prima subactivitate se va face trimiţând fişa de înscriere pe adresa de
e-mail până pe data de 30 .11.2016
– VĂ RUGĂM SĂ CONFIRMAȚI PARTICIPAREA PÂNĂ ÎN DATA DE 03.12.2016
* La festival pot participa grupuri vocale -cuprinzând maxim 12 elevi ,coruri având în componenţa lor maxim 25 elevi , interpreţi și formații instrumentale .
*Repertoriul fiecărei formaţii va cuprinde maxim 2 colinde dintre care una trebuie să fie o colindă veche , autentică , culeasă din popor

CRITERII DE JURIZARE :
1. acurateţea interpretării 
2.Autenticitatea colindelor 
3.omogenitatea grupului

PREMII :Se vor acorda diplome şi premii pentru locurile I, II şi III , eventual menţiuni premii speciale , atât pentru învăţământul primar cât şi pentru cel gimnazial şi liceal .

Va fi un premiu special, acordat de Episcopia Caransebeşului .// Primăria comunei Bozovici .Intenţionăm să mai acordăm : Premiul pentru cea mai bună interpretare individuală ; Premiul pentru cel mai mic interpret individual ; Premiul special al juriului ; Premiile vor fi în cărţi şi obiecte oferite de sponsorii noştri. Indiferent de valoarea acestor premii , important este că elevii vor avea posibilitatea de a se cunoaşte, de a lega prietenii, de a participa la o competiţie cultural artistică, şi credem că fiecare participant la concurs va avea de câştigat .
Notă Cheltuielile legate de deplasarea la festival // concurs vor fi suportate de către unitățile școlare .

- Subactivitatea nr 2 . ,,Icoana din sufletul meu”-expoziție de icoane
Fiecare participant se înscrie , trimiţând fişa de înscriere prin poştă odată cu trimiterea lucrărilor,până în data de 07.12 2016 data poştei , la adresa : CHERESCU CLAUDIA ,Loc. BOZOVICI Str ŞTEFAN CEL MARE nr. 304 cod :327040 jud. Caraş Severin cu menţiunea PENTRU ,, Icoana din sufletul meu”- Festivalul concurs ,,Lângă ieslea minunată,, La acestă activitate, elevii pot realiza numai icoane pe sticlă , lemn , pânză , piatră .

LUCRĂRILE TRIMISE PRIN POȘTĂ VOR FI FOARTE BINE AMBALATE !
În colţul din dreapta, jos, faţă , se vor scrie, pe etichetă următoarele: titlul lucrării, numele şi prenumele elevului, clasa, numele şi prenumele cadrului didactic îndrumător, localitatea, judeţul.
-fiecare participant va trimite odată cu lucrările participante la concurs şi un plic autoadresat şi timbrat -se vor acorda premiile I, II, III şi menţiuni.-Fiecare cadru didactic va primi diplomă indiferent de locul obţinut de elev -toţi elevii participanţii vor primi diplome de participare .
jurizarea lucrărilor va avea loc în cadrul festivalului ce se va desfăşura , după un punctaj hotărât de juriu
- materialele trimise nu se returneazǎ.
-diplomele vor fi trimise până în 30.03. 2017 .
-fiecare cadru didactic poate participa cu maxim 3 (trei) lucrǎri .
-participarea la concurs presupune acordul cu cele menţionate mai sus.

CRITERII DE EVALUARE
Lucrările trimise trebuie să respecte condiţiile din regulament şi să corespundă vârstei
Toate lucrăriile trimise vor fi prezentate în expoziţia amenajată în sala Casei Naţionale a Bisericii Ortodoxe din Bozovici ;Creaţiile, artistico-plastice cele mai reuşite vor primii premii ( I,II,III,menţiuni)Toţi participanţii vor primi diplome .Se urmăreşte creativitatea - exprimarea plastică originală; ,folosirea elementelor de limbaj plastic, imaginaţia elevilor, acurateţea lucrărilor .
Coordonator :--prof. Cherescu Claudia
Director unitate: prof. Stanciu Loredana Camelia

Programul de desfăşurare al festivalului :
SÂMBĂTĂ , 17.12.2016
09.30-10.30-primirea participanţilor ,membrilor juriului şi a invitaţilor;
10.30-11.15 -tragerea bileţelelor pentru stabilirea ordinii în concurs.
11.15-Deschiderea festivalului; Cuvânt de deschidere organizatori-invitaţi
-Desfăşurarea festivalului;
-Festivitatea de premiere
- jurizarea lucrărilor din cadrul secţiunii a II-a Icoana din sufletul meu alte informații vor fi trimise participanților în timp util .

MINISTERUL EDUCAŢIEI, NAȚIONALE ȘI CERCETĂRII ȘTIINȚIFICE
Liceul Teoretic Eftimie Murgu Liceul/ Scoala ………………
Bozovici,jud Caraş- Severin …………………………………….
Str Tudor Vladimirescu nr 826 ……………………………………….
Nr............./...................... Nr............/..........................

ACORD DE PARTENERIAT
Încheiat azi...................... între :
. Părţi semnatare :
1. - Liceul Teoretic ,, Eftimie Murgu ” Bozovici reprezentat prin prof Stanciu Loredana Camelia - director, prof.inv.primar Cherescu Claudia –coordonator concurs , prof Băcilă Ana , prof. Surulescu Vidosava în calitate de Aplicant
Şi

2. Şcoala..........................................................reprezentată prin...................................................................................................în calitate de Partener/ cadre didactice îndrumătoare a elevilor participanţi la concurs.
2. Obiectul încheierii prezentului acord
Obiectul încheierii prezentului acord de parteneriat îl reprezintă colaborarea între Aplicant şi Partener în vederea desfăşurării de activităţi extraşcolare prin proiectul CREDINŢĂ, CULOARE, CUVÂNT ŞI CÂNT REVĂRSATE ÎNTR-UN GÂND, Ediţia a VIII -a - 2016, având ca activități :
-CONCURSUL NAŢIONAL DE CREAŢIE LITERARĂ ŞI PLASTICĂ
,,Lumină din Lumina Învierii „ -22.04.2016 - FESTIVALUL CONCURS DE COLINDE
,, Lângă ieslea minunată „ // -,, Icoana din sufletul meu „- expoziţie de icoane DECEMBRIE 2016

3. Obiectul încheierii prezentului acord
Obiectul încheierii prezentului acord de parteneriat îl reprezintă colaborarea între Aplicant şi Partener în vederea desfăşurării de activităţi extraşcolare prin proiectul CREDINŢĂ, CULOARE, CUVÂNT ŞI CÂNT REVĂRSATE ÎNTR-UN GÂND, Ediţia a VIII-a 2016
3. Grup ţintă
Proiectul se adresează copiilor și elevilor din ciclurile preprimar, primar , gimnazial şi liceal

4. Angajamente specifice părţilor semnatare
Şcoala organizatoare se obligă
· Să distribuie regulamentul concursului şcolilor partenere;
· Să informeze unităţile şcolare şi instituţiile partenere privind organizarea concursului
· Să mediatizeze concursul
· Să colecteze lucrările realizate de către parteneri;
· Să organizeze expoziţia cu lucrările participante la concurs
· Să asigure jurizarea lucrărilor de către un juriu de specialitate ;
· Să respecte perioada de desfăşurare a concursului
· Să trimită tuturor participanţilor diplomele şi premiile obţinute;
· Să realizeze o broşură-( CD.) cu lucrările copiilor

Şcolile partenere se obligă
· Să înscrie elevii în concurs;
· Să selecţioneze elevi în vederea participării la activităţile proiectului
· Sa îndrume elevii în realizarea lucrărilor;
· Să expedieze lucrările şi acordul de parteneriat pe adresa şcolii coordonatoare;
· Să respecte regulamentl de desfăşurare al concursurilor ;
· Să informeze elevii despre rezultatele concursului ;
· Să distribuie elevilor participanţi diplomele

5. Prevederi generale
Părţile semnatare se obligă să desfăşoare activiţăţile respectând principiul respectului reciproc şi al promovării activităţilor desfăşurate în cadrul proiectului .

6. Durata parteneriatului
Prezentul acord intră în vigoare de la data semnării fiind încheiat pentru buna desfăşurare a concursului ,fiind valabil pe toată perioada desfăşurării proiectului.

Prezentul contract se încheie în două exemplare, câte unul pentru fiecare parte

Aplicant Partener,                                                                  Director, 
                                                                                       Prof .Stanciu Loredana Camelia 

Liceul Teoretic ,, Eftimie Murgu ”
Bozovici,jud Caraş- Severin Şcoala / Liceul……………….
Coordonator proiect , Înv/ prof. partener Prof . Cherescu Claudia ______________
Prof. Băcilă Ana
Prof. Surulescu Vidosava
FESTIVAL CONCURS DE COLINDE
,, Lângă ieslea minunată „  ,, Icoana din sufletul meu „- expoziţie de icoane


FORMULAR DE ÎNSCRIERE
17.12.2016
Numele formaţiei participante/ interpretului ...........................
Componenţa nr elevi ............................................
-clasa- ...........................................
Unitatea de învăţământ..................................
Localitatea/ Judeţul ................................................
Adresa şcolii............................................
Numele şi prenumele , cadrului didactic îndrumător.............................................
Telefon îndrumător...................................................
E-mail îndrumător....................................................

REPERTORIUL CORULUI/ GRUPULUI VOCAL/ INTERPRETULUI ŞI TIMPUL NECESAR PREZENTĂRII ACESTUIA
______________________________________________________________________________________________________________________________

Data ,                                             Semnătura îndrumătorului ,

Persoană de contact –prof..Cherescu Claudia tel 0761145865,


FORMULAR DE ÎNSCRIERE 
 ,, Icoana din sufletul meu „- expoziţie de icoane   17.12.2016
Numele şi prenumele elevului participant.........................
Clasa..................................
Unitatea de învăţământ.........................
Localitatea/ Judeţul ................................
Numele şi prenumele , cadrului didactic îndrumător..................................
Telefon îndrumător...................................................
E-mail îndrumător....................................................
Secţiunea la care participă.............................
Titlul lucrării....................................................
Adresa cadrului didactic îndrumător unde se vor trimite mapele cu materiale
Strada.......................nr...................................
Localitatea..................... codul..........................
Judeţul ...............................................................

Data ,                                                                      Semnătura îndrumătorului ,

Notă: Se va trimite obligatoriu un plic timbrat si autoadresat format A4



Cultura si spiritualitate 2016 - rezultate


Clasa a V-a

Numele şi prenumele elevului
Unitatea de  învăţământ
Profesorii care i-au pregatit(limba şi literatura română, religie)
Nota / Punctaj
Apostol Vlad Gabriel
Colegiul Economic Călăraşi
Dragomir Bica  / Borcea Ciprian
absent
Artimon Andreea
Șc. Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași
Ghioca Elena/Dima Nicoleta
60
Bălașa Cristiana
Șc. Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași
Ghioca Elena/Dima Nicoleta
75
Bica Alexandra
Şc. Gimnazială Mircea Voda
Aldea Mariana / Spiroiu Misu
absenta
Caduc Iasmina
Şc. Gimnazială Mircea Voda
Aldea Mariana / Spiroiu Misu
absenta
Dănăilă Andreea Valentina
Şc. Gimnazială Mircea Voda
Aldea Mariana / Spiroiu Misu
80
Gae Alexandra
Șc. Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași
Tinca Mariana/Mureșeanu Marius
60
Găinuşa Denisa
Şc. Gimnazială Mircea Voda
Aldea Mariana / Spiroiu Misu
90
Gheorghe Miruna
Colegiul Economic Călăraşi
Dragomir Bica  / Borcea Ciprian
absenta
Gheorghiu Andreea Delia
Colegiul Economic Călăraşi
Dragomir Bica  / Borcea Ciprian
50
Ghiţă Georgiana Bianca
Colegiul Economic Călăraşi
Dragomir Bica  / Borcea Ciprian
absenta
Ghiţă Rucsandra Florentina
Şc.Gimnazială nr.1 Lehliu Gară
Crişan Carmen/Sandu Constantin
100
Manolache Andreea
Şc. Gimnazială Mircea Voda
Aldea Mariana / Spiroiu Misu
80
Neagu Daria
Şc.Gimnazială nr.1 Perişoru
Popescu Maria Amalia
absenta
Neagu Monica Alexandra
Şc.Gimnazială nr.1 Lehliu Gară
Crişan Carmen/Sandu Constantin
95
Nicolae Sarah Diana
Colegiul Economic Călăraşi
Dragomir Bica  / Borcea Ciprian
60
Oprea Bianca
Șc. Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași
Ghioca Elena/Dima Nicoleta
absenta
Oprișan Ștefania
Șc. Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași
Ghioca Elena/Dima Nicoleta
55
Popescu Carmen
Colegiul Economic Călăraşi
Dragomir Bica  / Borcea Ciprian
50
Samaru Elena-Anca
Liceul Teoretic Mihai Eminescu  Călăraşi
Ștefan Magdalena / Niculescu Mădălina
absenta
Şerban Andreea
Şc. Gimnazială Mircea Voda
Aldea Mariana / Spiroiu Misu
absenta
Şerban Luminiţa
Colegiul Economic Călăraşi
Dragomir Bica  / Borcea Ciprian
55
Şnel Anastasia Georgiana
Colegiul Economic Călăraşi
Dragomir Bica  / Borcea Ciprian
Tircolea Cerasela
Şc.Gimnazială nr.1 Perişoru
Popescu Maria Amalia
60
Topârceanu Theodor
Liceul Teoretic Mihai Eminescu  Călăraşi
Ștefan Magdalena / Niculescu Mădălina
absent
Vizitiu Andreea
Şc.Gimnazială nr.1 Perişoru
Popescu Maria Amalia
75
Vlăscianu Elisabetah Andreea
Colegiul Economic Călăraşi
Dragomir Bica  / Borcea Ciprian
85
Voinea Denisa
Şc. Gimnazială Mircea Voda
Aldea Mariana / Spiroiu Misu
absenta

Clasa a VI-a
Numele şi prenumele elevului
Unitatea de  învăţământ
Profesorii care i-au pregatit(limba şi literatura română, religie)
Nota / Punctaj
Ciolan Andreea Iuliana
Şc. Gimnazială  NR. 3 Chirnogi
Nachiu Maria Daniela
55
Culea Gabriel Alexandru
Șc. Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași
Tinca Mariana/Dima Nicoleta
absent
Gheorghişor Valentina
Şc. Gimnazială Mircea Voda
Aldea Mariana / Spiroiu Misu
65
Lupu Ana-Maria
Șc. Gimnazială "T.Vladimirescu" Călăraşi
Marcu Nela / Butoi Alin
60
Manea Simina Alexia
Șc. Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași
Tinca Mariana/Dima Nicoleta
97,5
Marin Sabina Cristina
Șc. Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași
Chirea Mădălina/Dima Nicoleta
55
Mitea Mădălina Ioana
Șc. Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași
Chiru Violeta/Mureșeanu Marius
80
Nae Cosmin
Şc.Gimnazială nr.1 Perişoru
Popescu Maria Amalia
70
Năstase Ana Maria
Șc. Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași
Chiru Violeta/Mureșeanu Marius
92,5
Oprea Ştefan
Șc. Gimnazială "T.Vladimirescu" Călăraşi
Marcu Nela / Butoi Alin
70
Petre Amalia Bianca
Șc. Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași
Chirea Mădălina/Dima Nicoleta
95
Radu Anca Ionela
Șc. Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași
Tinca Mariana/Dima Nicoleta
75
Roșu Miruna Ioana
Șc. Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași
Chirea Mădălina/Dima Nicoleta
60
Rusen Andreea Emela
Șc. Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași
Tinca Mariana/Dima Nicoleta
87,5
Stăuceanu Andreea Gabriela
Șc. Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași
Chirea Mădălina/Dima Nicoleta
60
Ștefan Alessia Andreea
Șc. Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași
Iordache Daniela/Dima Nicoleta
55
Tudor Lavinia
Şc. Gimnazială Mircea Voda
Aldea Mariana / Spiroiu Misu
80
Voicu Dorina
Şc. Gimnazială Mircea Voda
Aldea Mariana / Spiroiu Misu
65
Zainea Sabrina Eugenia
Șc. Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași
Tinca Mariana/Dima Nicoleta
80

                                                                  Clasa a VII-a 


Numele şi prenumele elevului
Unitatea de  învăţământ
Profesorii care i-au pregatit(limba şi literatura română, religie)
Nota / Punctaj
Anghel Denisa
Șc. Gimnazială "T.Vladimirescu" Călăraşi
Marcu Nela / Butoi Alin
75
Bucur Alina
Șc. Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași
Chirea Mădălina/Dima Nicoleta
94
Căzănaru Denisa
Şc. Gimnazială  NR. 3 Chirnogi
Nachiu Maria Daniela
90
Crețu Vlad Mihai
Șc. Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași
Tinca Mariana/Dima Nicoleta
55
Cristea Carla
Şc. Gimnazială Mircea Voda
Aldea Mariana / Spiroiu Misu
65
Culea Aura
Șc. Gimnazială "T.Vladimirescu" Călăraşi
Marcu Nela / Butoi Alin
65
Dedu Bianca Florentina
Colegiul Economic Călăraşi
Dragomir Bica  / Borcea Ciprian
68
Dima Vali
Șc. Gimnazială "T.Vladimirescu" Călăraşi
Marcu Nela / Butoi Alin
70
Fieraru Teia Andreea
Șc. Gimnazială "M.Viteazul" Călăraşi
Nedelcu Elena / Puişor Ancuţa
absenta
Gavrilă Anca Florina
Liceul Teoretic Mihai Eminescu  Călăraşi
Ștefan Magdalena / Niculescu Mădălina
absenta
Grigore Vlad Ionuț
Șc. Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași
Iordache Daniela/Dima Nicoleta
55
Grozea Alexandra
Şc. Gimnazială Mircea Voda
Aldea Mariana / Spiroiu Misu
60
Marcu Ioana Elena
Șc. Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași
Iordache Daniela/Dima Nicoleta
80
Matei Alexandra Mihaela
Liceul Teoretic Mihai Eminescu  Călăraşi
Ștefan Magdalena / Niculescu Mădălina
absenta
Neagu Sabrina Alexandra
Colegiul Economic Călăraşi
Dragomir Bica  / Borcea Ciprian
73
Oprea Bogdan Florentin
Șc. Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași
Iordache Daniela/Dima Nicoleta
75
Pană Doinița
Şc. Gimnazială  NR. 3 Chirnogi
Nachiu Maria Daniela
70
Petcu Andreea Ștefania
Șc. Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași
Chirea Mădălina/Dima Nicoleta
80
Silivestru Ştefania
Şc. Gimnazială Mircea Voda
Aldea Mariana / Spiroiu Misu
75
Simion George Vlad
Liceul Teoretic Mihai Eminescu  Călăraşi
Ștefan Magdalena / Niculescu Mădălina
absent
Simion Victoriţa Nicoleta
Colegiul Economic Călăraşi
Dragomir Bica  / Borcea Ciprian
75
Sofian Ana Maria
Șc. Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași
Iordache Daniela/Dima Nicoleta
absenta
Vasile Corina
Șc. Gimnazială "M.Viteazul" Călăraşi
Nedelcu Elena / Puişor Ancuţa
absenta
Vintilă Denis Andreea
Șc. Gimnazială "T.Vladimirescu" Călăraşi
Marcu Nela / Butoi Alin
55
Zainea Andra Elena Adina
Colegiul Economic Călăraşi
Dragomir Bica  / Borcea Ciprian
65
Dinca Cristiana
Şc. Gimnazială Mircea Voda
Aldea Mariana / Spiroiu Misu
70
Stan Roxana
Liceul Teoretic Mihai Eminescu  Călăraşi
Ștefan Magdalena / Niculescu Mădălina
50
Buzatu Ana Maria
Liceul Teoretic Mihai Eminescu  Călăraşi
Ștefan Magdalena / Niculescu Mădălina
65


Clasa a VIII-a

Numele şi prenumele elevului
Unitatea de  învăţământ
Profesorii care i-au pregatit(limba şi literatura română, religie)
Nota / Punctaj
Alexandru Cristina
Şc. Gimnazială Mircea Voda
Aldea Mariana / Spiroiu Misu
90
Andrian Cosmin Mihail
Șc. Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași
Ghioca Elena/Dima Nicoleta
70
Bărbosu Simona
Șc. Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași
Ghioca Elena/Dima Nicoleta
90
Călin Iulia Maria
Șc. Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași
Ghioca Elena/Dima Nicoleta
97
Cojocaru Corina Andreea
Șc. Gimnazială "T.Vladimirescu" Călăraşi
Marcu Nela / Butoi Alin
60
Dulce Monica
Șc. Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași
Iordache Daniela/Mureșeanu Marius
80
Duță Alexandra Florina
Șc. Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași
Iordache Daniela/Mureșeanu Marius
94
Fasole Bianca
Colegiul Economic Călăraşi
Ghioca Mariana  / Borcea Ciprian
50
Iancu Florentina Mihaela
Șc. Gimnazială "T.Vladimirescu" Călăraşi
Marcu Nela / Butoi Alin
60
Ion Andreea Cosmina
Șc. Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași
Iordache Daniela/Mureșeanu Marius
60
Lotreanu Bianca
Şc. Gimnazială Mircea Voda
Aldea Mariana / Spiroiu Misu
87
Marin Daniela
Colegiul Economic Călăraşi
Ghioca Mariana  / Borcea Ciprian
71
Munteanu Mihaela
Şc. Gimnazială Mircea Voda
Aldea Mariana / Spiroiu Misu
68
Oancea Olguţa Elisa
Sc.Gimnazială nr.1 Lehliu Gară
Crişan Carmen/Sandu Constantin
70
Pătraşcu Alina
Şc. Gimnazială Mircea Voda
Aldea Mariana / Spiroiu Misu
80
Simion Ionela
Colegiul Economic Călăraşi
Ghioca Mariana  / Borcea Ciprian
65
Stancu Ancuta
Şc. Gimnazială Mircea Voda
Aldea Mariana / Spiroiu Misu
65
Stoian Geanina Nicoleta
Sc.Gimnazială nr.1 Lehliu Gară
Crişan Carmen/Sandu Constantin
82
Stoian Nicoleta Cristina
Sc.Gimnazială nr.1 Lehliu Gară
Crişan Carmen/Sandu Constantin
60
Tudorache Valentina
Şc. Gimnazială Mircea Voda
Aldea Mariana / Spiroiu Misu
60
Vlădilă Ana Maria Adriana
Sc.Gimnazială nr.1 Lehliu Gară
Crişan Carmen/Sandu Constantin
60
Voinea Tania
Şc. Gimnazială Mircea Voda
Aldea Mariana / Spiroiu Misu
50





Cultura si spiritualitate 2015

Faza judeteana - Scoala "Nicolae Titulescu" Calarasi - 14.03.2015

REZULTATE (elevii care nu sunt pe lista iau legatura cu profesorii indrumatori)

Link: Cultura si spiritualitate 2015 - faza judeteana - rezultate - ierarhic


Expoziţia-concurs “Tradiţii şi obiceiuri de Paşti “

Sursa: Ovidiu Varga profesor al Liceului Teologic Ortodox "Nicolae Steinhardt" Satu Mare

Expoziţia-concurs “Tradiţii şi obiceiuri de Paşti “ este organizată de către Liceul Teologic Ortodox ,,Nicolae Steinhardt” din Satu Mare, cu binecuvântarea PS Justin Sigheteanul, episcop vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, sub îndrumarea domnului inspector şcolar general, prof. Mondici Claudiu şi a domnului inspector scolar alternative educaţionale, prof. Miclaus Nicu Sever, cu sprijinul Muzeului Judeţean de Istorie Satu Mare şi al Consiliului Judeţean Satu Mare. 

Elevii din întreaga ţară sunt invitaţi să imortalizeze tradiţiile locale de Sfintele Paşti, indiferent de religie sau naţionalitate.
Expoziţia–concurs are următoarele secţiuni:
 Pictură
 Grafică
 Colaj
 Machete care să reprezinte scene simbolice de Paşti.


CONDIŢII DE PARTICIPARE

La concurs pot paricipa preşcolari şi elevi ai claselor primare, gimnaziale şi liceale din întreaga ţară. 

Aceştia vor fi înscrişi de către un cadru didactic din şcoală prin completarea unui formular de înscriere. 

Acestea, completate, se pot trimite online pe adresa de email a liceului ltor_satumare@yahoo.com sau se vor depune personal la secretariatul liceului. Adresa : str. George Calinescu, nr. 51,   Satu Mare
Tel. : 0361404484; 0361404485;    Tel./Fax : 0261768418

Nu se percepe taxă de înscriere. La finalul expoziţiei lucrările nu se returnează. 

Toţi participanţii vor primi diplome de participare.

Festivitatea de premiere va avea loc în data de 2 aprilie 2015 la Muzeul Judeţean de Istorie Satu Mare. 

Invitat de onoare la această activitate va fi PS Justin Sigheteanul care va fi şi preşedintele comisiei de jurizare şi va înmâna premiile. 
Data limită de primire a lucrărilor este 30 martie 2015.







Concursul Naţional Icoana ortodoxă – lumina credinței – ediția a IV-a, 2015

Concursul Naţional „Icoana ortodoxă – lumina credinței” – ediția a IV-a, 2015 este organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de către Sectorul Cultură și Patrimoniu Religios – Centrul pentru Patrimoniu Cultural Sfântul Constantin Brâncoveanu și Sectorul Teologic-Educaţional ale Patriarhiei Române, în perioada 2 februarie – 21 mai 2015. Prezentul concept a fost aprobat de Permanența Consiliului Național Bisericesc în ședința din 23 ianuarie 2015.
Documentul în format PDF

Concursul Naţional de Materiale Didactice Educaţia 

religioasă – tradiţie şi actualitate

Sursa: http://patriarhia.ro/concursul-national-de-materiale-didactice-educatia-religioasa--traditie-si-actualitate-7856.html

Sursa: http://patriarhia.ro/images/pdf_2015/Teologic_educational/Concurs_materiale_didactice_religie_2015_eparhii.pdf


Concursul Naţional de Materiale Didactice Educaţia religioasă – tradiţie şi actualitate – ediția I (2015) este organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educaţional al Patriarhiei Române, în perioada 2 februarie – 7 iunie 2015. Prezentul concept a fost aprobat de Permanența Consiliului Național Bisericesc în ședința din 23 ianuarie 2015.
Documentul în format PDF



Concursul național de miniproiecte cu caracter misionar‐filantropic „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu”

Sursa: http://patriarhia.ro/concursul-naional-de-miniproiecte-cu-caracter-misionarfilantropic-maini-intinse-spre-lucrarea-poruncilor-lui-dumnezeu-7745.html



Concursul național de miniproiecte cu caracter misionar‐filantropic „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu” este organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (Temei nr. 9715/31.10.2014), de către Sectorul teologic‐educaţional al Patriarhiei Române, în perioada 15 decembrie 2014 – 21 mai 2015. Prezentul concept a fost aprobat de Permanența Consiliului Național Bisericesc în ședința din data de 11 decembrie 2014.




Concursul naţional de cercetări pedagogice în domeniul educaţiei religioase şi al educaţiei morale "pentru şcoala de mâine", ediţia a VII-a, 10 decembrie 2014
Sursa:
Organizatori:

Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, Facultatea de Teologie Ortodoxă
Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba
Consiliul Judeţean Alba

Obiective:
· reafirmarea rolului cercetărilor educaţionale pentru dezvoltarea învăţământului, în relaţie cu provocările societăţii moderne, aflată într-o dinamică accelerată;
· stimularea cadrelor didactice spre iniţierea de cercetări în domeniul educaţional şi spre valorificarea rezultatelor acestora în diferite contexte;
· crearea unui cadru de prezentare şi valorificare a cercetărilor pedagogice întreprinse de către cadrele didactice din ţară;
· realizarea unei baze de date la nivel naţional cu cercetări întreprinse în domeniul educaţional;
· dezvoltarea unui cadru instituţional de sprijin ştiinţific pentru profesorii care desfăşoară cercetări educaţionale, inclusiv în contextul realizării unor lucrări metodico-ştiinţifice elaborate în vederea acordării gradului didactic I.

Regulamentul concursului:
1. Concursul se adresează cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar.
2. Sunt acceptate cercetări pedagogice realizate în domeniul educaţiei religioase şi al educaţiei morale de către profesori, diriginţi etc.
3. Cercetările vor fi trimise până la data de 2 decembrie 2014, pe adresa de e-mail: educatia_religioasa2004@yahoo.com.
4. Textele vor fi scrise în format Word, font: Times New Roman, font size: 12, paragraful: 1 rând.
5. În structura lucrărilor este important să se regăsească: ipoteza cercetării, prezentarea investigaţiei întreprinse, analiza şi interpretarea datelor, concluzii ale cercetării.
6. Fiecare lucrare trebuie însoţită de o fişă de participare, după modelul de mai jos.
7. Comisia de jurizare va fi formată din specialişti în domeniul ştiinţelor educaţiei şi al teologiei.
8. Rezultatele concursului vor fi publicate în data de 10 decembrie 2014.
9. Pentru participarea la concurs, nu se percep niciun fel de taxe.
10. Diplomele vor fi trimise prin e-mail sau prin poştă/curier rapid.

Iniţiator
Pr.lect.univ.dr. Dorin Opriş

Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic
- fişă de participare la Concursul naţional de cercetări pedagogice în domeniul educaţiei religioase şi al educaţiei morale "Pentru şcoala de mâine", ediţia a VII-a, 2014

1. Numele şi prenumele autorului / autorilor:
2. Unitatea de învăţământ:
3. Titlul lucrării:
4. Adresa poştală personală, nr. de telefon şi adresa de e-mail:




,,Lângă ieslea minunată "// Expoziţie de icoane ,,Icoana din sufletul meu "


Vă invităm sa participaţi şi în acest an, la Festivalul de colinde ,,Lângă ieslea minunată "// Expoziţie de icoane ,,Icoana din sufletul meu ",ce se va desfăşura în data de 13.12.2014.
Liceul Teoretic Eftimie Murgu Bozovici - Prof.înv. Cherescu Claudia – coordonator proiect

Mai multe detalii găsiţi în fişierul ataşat .
INVITATIE FESTIVAL 2014 Langa ieslea minunata 2014-2015

Baraganul romanesc intre sacru si profan

Simpozion national
Editia a II-a
Slobozia 2014

Anul 2014 în Patriarhia Română „Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii)“ şi „Anul comemorativ al Sfin­ţilor Martiri Brâncoveni“.

Iniţiativa privind procla­ma­rea în anul 2014 a „Anului comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni“ are în vedere cinstirea după cuviinţă, la îm­pli­ni­rea a 300 de ani de la moartea lor martirică, a Sfinţilor Martiri Brân­coveni: Constantin Vo­ie­vod cu cei patru fii ai săi, Con­stan­tin, Ştefan, Radu şi Matei, şi sfetnicul Ianache. De asemenea, anul acesta se împlinesc două decenii de slujire arhierească în Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor.

simpozionul este adresat elevilor din clasele de gimnaziu și liceu, coordonaţi de câte un profesor
detalii simpozion/inscriere fisa: Baraganul romanesc intre sacru si profan

Sub îndrumarea profesorilor, elevii vor realiza un eseu la una din categorii, în cadrul căruia pot fi tratate următoarele aspecte:

1. „Continuitate apostolică în slujire arhierească”

- Rolul ierarhului şi al ierarhiei în iconomia mântuirii;

- Episcopul şi Episcopia din perspectiva comuniunii de credinţă, factori fundamentali ai vieţii bisericeşti;

- Viaţa bisericească în Eparhia Sloboziei şi Călăraşilor în cei 20 de ani de la instalarea primului ierarh;

- Vizite arhiereşti în Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor;

2. „Domnitorul martir Constantin Brâncoveanu - ctitor de cultură românească”

- Contextul politic, cultural și religios la urcarea pe tron;

- Cine era și de ce a fost ales domn?

- Țara Românească în timpul domniei Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu.

- Contribuţia la dezvoltarea culturii.

Lucrarile vor fi trimise în format electronic pe emailul Seminarului, respectând resursa temporară precizată: luni, 10.11.2014. Articolele revizuite şi care respectă criteriile de mai sus vor fi trimise de profesorii îndrumători către Seminarul Teologic Ortodox “Sf. Ioan Gură de Aur” la adresa: seminarul.teologic.slobozia@gmail.com

PREL - Perfecţionarea cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar care predau disciplina Religie

Proiect POSDRU ID 134267
•Primul program de pregătirea/perfecționarea cadrelor didactice de religie având conținuturi de specialitate, acreditat de Ministerul Educației
Prezentare_proiect_POSDRU

Obiectivul general
•Îmbunătăţirea competenţelor profesionale a 1500 cadre didactice care predau disciplina Religie în învăţământul preuniversitar, în predarea conţinuturilor de învăţare proprii disciplinei.

Programe de perfecționare


Grupele pentru zonele gestionate de Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca (afișate la data de 25.11.2014):
Grupa 1 – Cluj-Napoca – P8: Utilizarea TIC în predarea Religiei;
Grupa 2 – Bistrița – P5: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul gimnazial;
Grupa 3 – Brașov – P5: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul gimnazial;
Grupa 4 – Baia-Mare – P4: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul primar;
Grupa 5 – București – P8: Utilizarea TIC în predarea Religiei;
Grupa 6 – București – P5: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul gimnazial;
Grupa 7 – Alba Iulia – P4: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul primar;
Grupa 8 – Zalău – P5: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul gimnazial;
Grupa 9 – Cluj-Napoca – P4: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul primar;
Grupa 10 – Slatina – P7: Realizarea activităților extracurriculare prin proiecte – toate ciclurile;
Grupa 11 – Târgu Mureș – P8: Utilizarea TIC în predarea Religiei;
Grupa 12 – Oradea – P4: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul primar;
Grupa 13 – Craiova – P4: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul primar;
Grupa 14 – Bistrița – P7: Realizarea activităților extracurriculare prin proiecte – toate ciclurile;
Grupa 15 – Timișoara – P8: Utilizarea TIC în predarea Religiei;
Grupa 16 – Baia-Mare – P7: Realizarea activităților extracurriculare prin proiecte – toate ciclurile;
Grupa 17 – Slatina – P5: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul gimnazial;
Grupa 18 – Sibiu – P5: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul gimnazial;
Grupa 19 – Târgu Mureș – P7: Realizarea activităților extracurriculare prin proiecte – toate ciclurile;
Grupa 20 – București – P7: Realizarea activităților extracurriculare prin proiecte – toate ciclurile;
Grupa 21 – Cluj-Napoca – P4: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul primar;
Grupa 22 – Alba Iulia – P7: Realizarea activităților extracurriculare prin proiecte – toate ciclurile;
Grupa 23 – Râmnicu Vâlcea – P4: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul primar;
Grupa 24 – Slatina – P7: Realizarea activităților extracurriculare prin proiecte – toate ciclurile;
Grupa 25 – Slatina – P4: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul primar;
Grupa 26 – Satu Mare – P5: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul gimnazial;
Grupa 27 – Baia-Mare – P5: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul gimnazial;
Grupa 28 – Târgu Mureș – P5: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul gimnazial;
Grupa 29 – Pitești – P7: Realizarea activităților extracurriculare prin proiecte – toate ciclurile;
Grupa 30 – Hunedoara – P5: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul gimnazial;
Grupa 31 – Craiova – P7: Realizarea activităților extracurriculare prin proiecte – toate ciclurile;
Grupa 32 – Arad – P5: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul gimnazial;
Grupa 33 – Oradea – P5: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul gimnazial;
Grupa 34 – Miercurea Ciuc – P8: Utilizarea TIC în predarea Religiei;
Grupa 35 – Drobeta Turnu-Severin – P7: Realizarea activităților extracurriculare prin proiecte – toate ciclurile;
Grupa 36 – Giurgiu – P8: Utilizarea TIC în predarea Religiei;
Grupa 37 – Zalău – P7: Realizarea activităților extracurriculare prin proiecte – toate ciclurile;
Grupa 38 – Alexandria – P7: Realizarea activităților extracurriculare prin proiecte – toate ciclurile;
Grupa 39 – Sfântu Gheorghe – P5: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul gimnazial;
Grupa 40 – Reșița – P7: Realizarea activităților extracurriculare prin proiecte – toate ciclurile;
Grupa 41 – Târgu Jiu – P5: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul gimnazial;
Grupa 42 – Târgu Jiu – P7: Realizarea activităților extracurriculare prin proiecte – toate ciclurile;
Grupa 43 – Timișoara – P5: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul gimnazial;
Grupa 44 – Sibiu – P4: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul primar;
Grupa 45 – Sibiu – P7: Realizarea activităților extracurriculare prin proiecte – toate ciclurile;
Grupa 46 – București – P4: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul primar;
Grupa 47 – Brașov – P5: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul gimnazial;
Grupa 48 – Craiova – P5: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul gimnazial;
Grupa 49 – Baia-Mare – P7: Realizarea activităților extracurriculare prin proiecte – toate ciclurile;
Grupa 50 – Satu Mare – P4: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul primar;
Grupa 51 – Pitești – P5: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul gimnazial;
Grupa 52 – Bistrița – P4: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul primar;
Grupa 53 – Hunedoara – P7: Realizarea activităților extracurriculare prin proiecte – toate ciclurile;
Grupa 54 – Târgu Mureș – P7: Realizarea activităților extracurriculare prin proiecte – toate ciclurile;
Grupa 55 – Oradea – P7: Realizarea activităților extracurriculare prin proiecte – toate ciclurile;
Grupa 56 – Cluj-Napoca – P5: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul gimnazial.


Grupele pentru zonele gestionate de Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași (afișate la data de 25.11.2014):
Grupa 101 – Vaslui – P5: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul gimnazial;
Grupa 102 – Vaslui – P7: Realizarea activităților extracurriculare prin proiecte – toate ciclurile;
Grupa 103 – Botoșani – P4: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul primar;
Grupa 104 – Bacău – P8: Utilizarea TIC în predarea Religiei;
Grupa 105 – Bacău – P5: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul gimnazial;
Grupa 106 – Bacău – P7: Realizarea activităților extracurriculare prin proiecte – toate ciclurile;
Grupa 107 – Bacău – P4: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul primar;
Grupa 108 – Buzău – P8: Utilizarea TIC în predarea Religiei;
Grupa 109 – Piatra Neamț – P4: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul primar;
Grupa 110 – Piatra Neamț – P5: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul gimnazial;
Grupa 111 – Iași – P4: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul primar;
Grupa 112 – Iași – P7: Realizarea activităților extracurriculare prin proiecte – toate ciclurile;
Grupa 113 – Iași – P5: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul gimnazial;
Grupa 114 – Iași – P8: Utilizarea TIC în predarea Religiei;
Grupa 115 – Suceava – P5: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul gimnazial;
Grupa 116 – Suceava – P4: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul primar;
Grupa 117 – Ploiești – P7: Realizarea activităților extracurriculare prin proiecte – toate ciclurile;
Grupa 118 – Ploiești – P5: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul gimnazial;
Grupa 119 – Slobozia – P7: Realizarea activităților extracurriculare prin proiecte – toate ciclurile;
Grupa 120 – Constanța – P5: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul gimnazial;
Grupa 121 – Constanța – P4: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul primar;
Grupa 122 – Constanța – P7: Realizarea activităților extracurriculare prin proiecte – toate ciclurile;
Grupa 123 – Focșani – P7: Realizarea activităților extracurriculare prin proiecte – toate ciclurile;
Grupa 124 – Focșani – P4: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul primar;
Grupa 125 – Brăila – P5: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul gimnazial;
Grupa 126 – Brăila – P4: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul primar;
Grupa 127 – Galați – P7: Realizarea activităților extracurriculare prin proiecte – toate ciclurile;
Grupa 128 – Buzău – P5: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul gimnazial;
Grupa 129 – Tulcea – P4: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul primar;
Grupa 130 – Suceava – P8: Utilizarea TIC în predarea Religiei.


Ghidul profesorului debutant

Grupele pentru zonele gestionate de Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca (afișate la data de 25.11.2014):
Grupa 201;
Grupa 202;
Grupa 203;
Grupa 204;
Grupa 205.

Grupele pentru zonele gestionate de Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași (afișate la data de 25.11.2014):

Grupa 301;
Grupa 302;
Grupa 303;
Grupa 304.
EPISCOPIA SLOBOZIEI ŞI CĂLĂRAŞILOR SI CENTRUL CULTURAL IONEL PERLEA - Concurs interjudeţean cu tematică religioasă de creație plastică  
Ediţia a IV - a - An şcolar 2013 – 2014 



TEMA CONCURSULUI: 2014 - Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii) şi Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română Organizat cu binecuvântarea Preasfinţitului VINCENŢIU Episcopul Sloboziei și Călăraşilor

concurs expo pictura Episcopia Sloboziei si Calarasilor 2014

Concurs national "Melchisedec Stefanescu ierarh carturar", editia 2014

escărcaţi


CONCURSUL INTERJUDEŢEAN DE CREAŢIE ARTISTICĂ „LUMINA ÎNVIERII”, editia a III-a
Descărcaţi

Concurs national_Biserica, locas de inchinare_2014

Sursa: http://www.religieortodoxa.ro/forum/index.php?topic=259.msg2161#new

Regulament: BLI_2014.doc

REGULAMENT SPECIFIC privind organizarea şi desfăşurarea concursului național interdisciplinar de limba şi literatura română şi religie pentru elevii din clasele a V-a - a XII-a, CULTURĂ ŞI SPIRITUALITATE ROMÂNEASCĂ Sursa: http://www.edu.ro/index.php/articles/16632



CALARASI Rezultate cultura si spiritualitate-15.II.2014 faza judeteana. V-VI

Link: rezultate cultura si spiritualitate-15.II.2014 faza judeteana. V-VI

CALARASI Rezultate cultura si spiritualitate-15.II.2014 faza judeteana. VII-VIII

Link: Rezultate cultura si spiritualitate-15.II.2014 faza judeteana. VII-VIII

Sursa: www.religieortodoxa.ro

Cultura si spiritualitate romaneasca_etapa judeteana_subiecte_V-VI_Putna_2013

Materialele postate contin subiectele si baremele de la 
Concursul naţional interdisciplinar CULTURĂ ŞI SPIRITUALITATE ROMÂNESCĂ

(literatură română – religie), Secţiunea: Lumea între sacru şi profan, clasele V - VI, Etapa judeteana - Putna - 2013
Sursa: prof. Alexandra Iliescu, Liceul Teoretic "Mihai Viteazul" Caracal, Olt BAREME_V-VI.doc (83 KB - downloaded 96 times.) CONCURSUL NATIONAL INTERDISCIPLINAR subiecte.doc



Liceul Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, judetul Bihor va invita sa participati la Concursul National de creatie literara si artistica "Domn, Domn, sa-naltam!", ediţia a IV-a, Decembrie 2013. 

Documentele postate contin Regulamentul de inscriere, participare, desfasurare si evaluare , Acordul de parteneriat si Fisa de inscriere a Concursului National de creatie literara si artistica "Domn, Domn, sa-naltam!".
Teme orientative în cadrul concursului:
Naşterea Domnului Importanţa Nasterii Domnului pentru lumea crestină
Spiritualitate si traditie
O ce veste minunata, etc.
Sursa: http://licortoradea.licee.edu.ro/index_files/Page3453.htm REGULAMENT.pdf FORMULAR DE INSCRIERE.pdf
ACORD DE PARTENERIAT.pdf


CN_Cultura si spiritualitate romaneasca_structura subiecte_2014

Documentul postat contine structura subiectelor de concurs.
Sursa: http://www.profesordereligie.ro/media/uploads/stiri/regulament_concurs_national_cultura_si_spiritualitate_romaneasca_2014.pdf
1-structura subiecte_cultura si spiritualitate.doc


Cultura si spiritualitate romaneasca_etapa judeteana_subiecte_V-VI_Oradea_2012

Materialele postate contin subiectele si baremele de la Concursul naţional interdisciplinar CULTURĂ ŞI SPIRITUALITATE ROMÂNESCĂ
(literatură română – religie), Secţiunea: Lumea între sacru şi profan, clasele V - VI, Etapa judeteana - Oradea - 2012
Sursa: prof. Nichita Diana, Scoala Gimnaziala "Dimitrie Cantemir" Oradea, Bihor concursul Cultura si spiritualitate_sub_V-VI.doc


Cultura si spiritualitate romaneasca_judet_subiecte_VII-VIII_Oradea_2012

Materialele postate contin subiectele si baremele de la Concursul naţional interdisciplinar CULTURĂ ŞI SPIRITUALITATE ROMÂNESCĂ
(literatură română – religie), Secţiunea: Lumea între sacru şi profan, clasele VII - VIII, Etapa judeteana - Oradea - 2012
Sursa: prof. Nichita Diana, Scoala Gimnaziala "Dimitrie Cantemir" Oradea, Bihor concursul Cultura si spiritualitate_sub_VII-VIII.doc


Cultură şi spiritualitate în România 

◦ Faza judeţeană/municipiului Bucureşti: perioada◦decembrie 2012- februarie 2013
◦Faza naţională: mai 2013
Materiale:
Link:Cultura si spiritualitate V-VI
Link:Cultura si spiritualitate VII-VIIICULTURĂ ŞI SPIRITUALITATE ROMÂNEASCĂ - Concurs naţional interdisciplinar, ediţia I, 2010 – 2011

Link: CULTURĂ ŞI SPIRITUALITATE ROMÂNEASCĂ - Concurs naţional
interdisciplinar ediţia I, 2010 – 2011
CN_Cultura si spiritualitate romaneasca_regulament de organizare_2014

Link-ul postat contine regulamentul de organizare al concursului national Cultura si spiritualitate romaneasca_2014
http://www.profesordereligie.ro/media/uploads/stiri/regulament_concurs_national_cultura_si_spiritualitate_romaneasca_2014.pdf
Sursa: http://www.profesordereligie.ro 


Cultură şi civilizaţie în România
Faza judeţeană/municipiului Bucureşti: perioada◦ianuarie-martie 2013
Faza naţională: 3-6 iunie 2013
Regulamentul concursului național cultural și spiritualitate românească 2014
Regulament specific Concurs Cultura si Civilizatie
Link: Regulament specific Concurs Cultura si Civilizatie Calendarul concursurilor școlare naționale cu finanțare MEN 2013-2014


CONCURSURI JUDETENE/ INTERJUDETENE/ NATIONALE


CONCURS NATIONAL „AŞTEPTÂND ÎNVIEREA DOMNULUI” 

Sursa: http://www.didactic.ro/stiri/concurs-national-asteptand-invierea-domnului-2

CSEI SUCEAVA VĂ INVITĂ SĂ PARTICIPAȚI LA CONCURSUL NATIONAL „AŞTEPTÂND ÎNVIEREA DOMNULUI” EDIŢIA A V-A 1 martie 2014– 10 mai 2014 CONCURS NAŢIONAL CULTURAL - ARTISTIC de creații plastice și decorative

Nume proiect: CONCURS NAȚIONAL „AŞTEPTÂND ÎNVIEREA DOMNULUI" EDIŢIA A V-A 1 martie 2014– 10 mai 2014”

Organizatori: ORGANIZATOR: CENTRUL ŞCOLAR DE EDUCAŢIE INCLUZIVĂ SUCEAVA Director: prof. Camelia Darie PARTENER: LIBRǍRIA „CǍRTUREŞTI” , SUCEAVA Manager: Cristina Iacob

Condiţii de participare: POT PARTICIPA TOȚI ELEVII DIN ÎNVĂȚĂMÂNTUL SPECIAL ȘI DE MASĂ

Perioadă înscriere: 01.03.2014 - 02.04.2014

Perioadă desfăşurare: 01.03.2014 - 10.05.2014

CSEI SUCEAVA VĂ INVITĂ SĂ PARTICIPAȚI LA CONCURSUL NAȚIONAL "AȘTEPTÂND ÎNVIEREA DOMNULUI" EDIȚIA a V-a 01.03.2014-10.05.2014 Descărcaţi fişierul
Invierea Domnului in sufletul copiilor 

Sursa: http://www.didactic.ro/stiri/invierea-domnului-in-sufletul-copiilor
Scoala Gimnaziala Vetel, judetul Hunedoara, va invita sa participati la concursul scolar regional Invierea Domnului in sufletul copiilor. Pot participa elevi din ciclul prescolar, primar si gimnazial. Fiaecare cadru didactic poate coordonata cati elevi vrea, indiferent de sectiune. Sectiunile sunt: creatie literara, creatie plastica (desene, picturi, colaje, felicitari), icoane pe sticla si lemn, prezentari Power-point.

Nume proiect: Invierea Domnului in sufletul copiilor, Editia a II-a
Organizatori: Scoala Gimnaziala Vetel
Perioadă înscriere: 10.03.2014 - 04.04.2014
Perioadă desfăşurare: 04.04.2014 - 11.04.2014

Scoala Gimnaziala Vetel, judetul Hunedoara, va invita sa participati la concursul scolar regional Invierea Domnului in sufletul copiilor.Pot participa elevi din ciclul prescolar, primar si gimnazial. Fiaecare cadru didactic poate coordonata cati elevi vrea, indiferent de sectiune. Sectiunile sunt: creatie literara, creatie plastica (desene, picturi, colaje, felicitari), icoane pe sticla si lemn, prezentari Power-point. Descărcaţi fişierul


Concursul Naţional ,, Sfinţii Trei Ierarhi “ Ediţia a VII a se desfăşoară cu binecuvântarea Prea Sfinţitului Ioachim Băcăuanul , Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului şi are avizul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău.



BĂRĂGANUL ROMÂNESC ÎNTRE SACRU ŞI PROFAN - SLOBOZIA 2013 - 


REZULTATE SIMPOZION NAŢIONAL - LUCRĂRI PREMIATE ŞI PUBLICATE
REZULTATE SIMPOZION NAŢIONAL - LUCRĂRI PREMIATE ŞI PUBLICATE 

Link: Rezultate simpozion national - lucrari premiate
TOŢI AUTORII (elev şi profesor coordonator) PUBLICAŢI VOR PRIMI CÂTE UN VOLUM ŞI DIPLOMĂ.
PARTICIPANŢII LA SIMPOZION ALE CĂROR LUCRĂRI NU AU FOST PUBLICATE DIN DIFERITE MOTIVE (nu au respectat cerinţele de redactare, nu au întrunit un punctaj minim etc.) VOR PRIMI DIPLOME DE PARTICIPARE.

Concurs National_Domn-Domn sa-naltam_editia a IV - a_2014 – toate toate confesiunile
http://www.religieortodoxa.ro/forum/index.php?topic=343.msg2115




1. A treia ediţie a Festivalului concurs de colinde 
,,Lângă ieslea minunată ,, 15.12.2013
Festivalul face parte din proiectul 

,, Credinţă, culoare,cuvânt şi cânt, revărsate într-un gând" proiect avizat de MEN în CAEN - ANUL 2013 SECŢIUNEA A3, POZIŢIA 8.
Secţiunea I Interpretare colinde
Secţiunea a II-a Expoziţie de icoane ,”Icoana din sufletul meu” mai multe detalii în fişierul ataşat.
Cu consideraţie , Prof .Cherescu Claudia
Link: ,,Lângă ieslea minunată ,, 15.12.2013 - Caransebes, Lic. Eftimie Murgu -
Bozovici


Inspectoratul Şcolar Caraş- Severin,Liceul Teoretic ,,Eftimie Murgu „ Bozovici , în parteneriat cu Episcopia Caransebeşului, Casa Corpului Didactic , Centrul Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale, Primăria Comunei Bozovici, vă invită să participaţi şi în acest an, la concursul ,,Lumină din Lumina Învierii " ,aflat la ediţia a VI-a .

Concursul face parte din proiectul ,,Credinţă ,culoare , cuvânt şi cânt revărsate într-un gând” şi a fost avizat de către Ministerul Educaţiei Naţionale în C.A.E.N. ,anul 2013 .

Mulţumim tuturor celor care au participat la ediţiile trecute şi dorim o colaborare şi la ediţia din acest an şcolar.

Proiectul este trimis spre avizare în C.A.E.N. şi în acest an .
Detalii găsiţi în fişierul ataşat.
Participarea dumneavoastră ne onorează!

Cu mulţumiri şi consideraţie,
prof.înv.primar , Cherescu Claudia
Link: Lumina din Lumina Invierii 2014


1. Concurs national_De la Sfantul Andrei la Sfantul Nicolae_2013
Tema concursului este raspunsul, in forma artistica, la intrebarea:
Cine este Sfantul Andrei / Sfantul Filip / Sfantul Nicolae pentru noi si pentru toti crestinii?
Bibliografie minimala:
1. Biblia sau Sfanta Scriptura – orice editie binecuvantata de B.O.R.
2. Vietile sfintilor daco-romani - Diac. Prof. P.I.David
3. Sinaxarul B.O.R.
Sursa: Prof. Alina-Maria Valcu, Scoala Gimnaziala nr. 39 Nicolae Tonitza, Constanta
Sursa: http://www.religieortodoxa.ro/forum/index.php?topic=343.msg2118#new
Link: De la Sf.Andrei, la Sf.Nicolae-prezentare.doc


1. Concurs (poezie/plastic/colaje) Bacau 2013-2014 - Sfinti si sfintenie - Sfintii 3 Ierarhi - prezentare concurs gim_liceu
Link: Bacau 2013-2014 - Sfinti si sfintenie - Sfintii 3 Ierarhi - prezentare concurs gimnaziu_liceu

REGULAMENT CMS 2014 - Carticica mea de suflet 2014, Editia a VIII-a
Link: REGULAMENT CMS 2014 - Carticica mea de suflet 2014, Editia a VIII-a

Rezultate editia a VII-a, 2013: http://www.scoalabrancoveneasca.ro/?page_id=1271
Rezultate editia a VI-a, 2012: http://www.scoalabrancoveneasca.ro/?page_id=432
Rezultate editia a V-a, 2011: http://www.scoalabrancoveneasca.ro/?page_id=777

Expozitie de desene si icoane -"Nasterea Domnului -popas duhovnicesc"
Documentul postat cuprinde informatii referitoare la Expozitia de desene si icoane -"Nasterea Domnului -popas duhovnicesc".
http://www.isjbihor.ro/isjbihor/fisiere/noutati/Adresa%2014488.PDF
Sursa: ISJ Bihor

Proiect educational “Hristos în Şcoală”
Anul Şcolar 2012 – 2013
2013 – Anul omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi mama sa Elena în Patriarhia Română
Link: 2013 – Anul omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi mama sa Elena în Patriarhia Română

Proiect Naţional: ,, DIN SUFLET, PENTRU MAMA”
Link: Proiect Naţional: ,, DIN SUFLET, PENTRU MAMA”

Proiect Lumina din Lumina Invierii. editia V. 2013
Link:Lumina din Lumina Invierii 2013

SIMPOZION INTERJUDETEAN "OBICEIURI DE CRACIUN"
Sursa: http://www.didactic.ro/stiri/simpozion-interjudetean-obiceiuri-de-craciun Link: SIMPOZION INTERJUDETEAN OBICEIURI DE CRACIUN. Gorj. 2012
Concursul interjudetean "MAREA TAINA A NASTERII DOMNULUI", editia a IV-a
Sursa: http://www.didactic.ro/stiri/concursul-interjudetean-marea-taina-a-nasterii-domnului-editia-a-iva
Link: Concursul interjudetean "MAREA TAINA A NASTERII DOMNULUI", editia a IV-a

CONCURSUL NATIONAL “POPAS DUHOVNIVESC” 6 decembrie 2012
Sursa: Prof. Loredana Vasiloanca, profesor religie, Braila
Link:http://www.2shared.com/document/Q0VXWdL7/CONCURSUL_NATIONAL_POPAS_DUHOV.html


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu